RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

47,9 prosent sier ja til EU

Stadig flere nordmenn er positive til et norsk medlemskap i EU. 47,9 prosent sier nå ja, ifølge en ny måling.

47,9 prosent sier nå ja til norsk medlemskap i EU, mens 41,0 prosent sier nei. Tvilerne utgjør 11,2 prosent. Det viser den siste målingen Sentio-Norstat har gjort for Nationen, Klassekampen og Dagen.

Ja-siden har hatt en framgang på 2,3 prosentpoeng siden forrige måned, mens nei-siden kun har hatt en marginal endring, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng. Det er altså tvilerne som rører på seg. Endringen der er på 2,0 prosentpoeng.

Leder i Europabevegelsen, Svein Roald Hansen, er godt fornøyd med utviklingen. Nå mener han at EU-saken må bli tema i stortingsvalget i 2005.

– Det må bli et EU-valg. Nå innledes det forhandlinger med Tyrkia og Bulgaria som kan bli nye medlemmer i 2007. Og det toget bør Norge være med. Derfor må partiene klargjøre hva de mener – skal Norge sende en søknad eller ikke, og eventuelt når? Det må velgerne få vite før valget, og må kunne stemme etter dette, sier Hansen til Nationen.

Selv mener han det bør arrangeres to folkeavstemninger.

– En avstemning om Norge bør søke, og en avstemning om vi bør bli medlem ut ifra det resultatet som blir framforhandlet. Jeg mener en søknad som er støttet av flertallet gir en helt annen legitimitet enn om søknaden blir sendt uten en folkeavstemning i forkant, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere