RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 får fotlenke

Sist oppdatert:
Regjeringen vil at 50 personer skal sone hjemme med fotlenke til neste år.

I statsbudsjettet for neste år foreslår regjeringen å bevilge 40 millioner kroner til igangsettelse av et landsdekkende prøveprosjekt der dømte kan sone hjemme med elektroniske fotlenker.

Totalt vil regjeringen at 50 personer skal sone med fotlenker til neste år. Året etter, i 2009, ønsker de å øke antallet til 130.

77 nye fengselsplasser

Regjeringens hovedmål er å redusere soningskøen. Derfor foreslår de å øke bevilgningen knyttet til kriminalomsorgen i 2008 med ca. 630 millioner kroner.

Blant annet økes bevilgningen til bygging av Halden fengsel med 395 millioner kroner, til 530 millioner kroner. Dette er et fengsel som vil gi 251 nye fengselsplasser når fengslet står klart til bruk våren 2010.

Samlet vil det med budsjettforslaget for neste år ha blitt etablert nærmere 400 nye soningsplasser i Norge fra 2006-2008. Til neste år er det planlagt etablert 77 nye fengselsplasser.

Mer satsing på DNA
Politibudsjettet er foreslått økt med til sammen ca. 245 millioner kroner. Styrkingen omfatter blant annet ca. 64 millioner kroner til økt og utvidet bruk av DNA i etterforskningen.

«Tall fra Storbritannia viser at DNA kan gi en mer effektiv etterforskning, slik at flere saker kan oppklares på kortere tid», skriver justisdepartementet i budsjettforslaget.

Departementet påpeker at de vil prioritere kampen mot organisert kriminalitet.

Innsatsen mot vold i nære relasjoner foreslås dessuten styrket med 10 millioner kroner for å øke kompetansen og ordningen med familievoldskoordinatorer i politidistriktene. I de største politidistriktene skal det etableres egne team.

400 millioner til nødnett
Det foreslås også en bevilgning på 5,5 millioner kroner for å etablere ytterligere tre Barnehus til neste år, slik at ordningen blir landsdekkende og etablert i alle helseregioner.

Regjeringen vil dessuten at behandlingstilbudet til voldsutøvere skal videreutvikles og gjøres landsdekkende, og at innsatsen for å styrke rettighetene til fornærmede og pårørende økes. For det sistnevnte foreslås en økning på 44 millioner kroner i 2008.

I tillegg avslører budsjettet at regjeringen vil øke bevilgningen til innføring av nytt digitalt nødnett med 400 millioner kroner.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere