*Nettavisen* Nyheter.

500 kameraer kan hjelpe politiet

500 videokameraer dekker området rundt Postterminalen i Oslo sentrum. Politiet kan derfor sitte på videobilder av gjerningsmennene mens de rekognoserte i området i tiden før ranet.

14.01.04 10:26

Ifølge politiadvokat Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt blir området rundt terminalen dekket av rundt 500 kameraer, og noen av disse kameraene kan således ha fanget inn bilder av ansiktene til gjerningsmennene i tiden før ranet.

- Når vi går gjennom dette materialet, kan vi ikke bare ta de 10 minuttene mens aksjonen varte. Det er også interessant å se på videoene fra tiden før ranet, sier politiinspektør Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Kristiansen sier at videomaterialet politiet sitter på, er så omfattende at de ikke har mulighet til å gå gjennom alt.

- Hvis vi skal gå gjennom alt materialet, vil vi bruke flere årsverk. Spørsmålet er hvordan vi skal prioritere våre ressurser, sier han.

Fått en rekke tips
Politiet har fått inn en rekke tips etter det mislykkede ranet av Posten mandag kveld, der ranerne skal ha fått med seg 120.000 kroner.

Men foreløpig har det kommet få tips om observasjoner rundt stedet der fluktbilen ble funnet utbrent tirsdag.

Slik informasjon kan gi politiet indikasjoner på hvordan ranerne ser ut eller hvor de tok veien etter at audi-en ble dumpet.

Politiet leter fortsatt etter den andre fluktbilen.

- Vi ønsker kontakt med alle som kan ha informasjon i saken, både stort og smått. Spesielt er det jo interessant med opplysninger fra området rundt Rundtjern der bilen ble funnet, og om audi-ene som forsvant med blålys fra Oslo sentralstasjon, sier Kristiansen.

40-50 vitner er avhørt
Kristiansen sier at rundt 40-50 vitner så langt er avhørt i saken. Det skal dreie seg om alt fra ansatte i Posten som var på jobb den aktuelle kvelden, politifolk og folk fra det kriminelle miljøet, såkalte modus-kandidater.

- Det dreier seg om personer fra hele spekteret. I tillegg gjenstår mange avhør, sier Kristiansen.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene om at ranerne trolig var ute etter en pengetransport som var på vei til ransstedet.

Mandag kveld skulle en pengetransport med flere titalls millioner egentlig ha ankommet verditransportsentralen ved 23-tiden, men ble forsinket.

- Vi har ingen kommentar til dette, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.