RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50.000 i bot for kasse-rot

Sist oppdatert:
Utestedet fikk 50.000 kroner i bot for ikke å ha hatt papir i kassa da politiet kom på besøk. Politiet aksjonerer i disse dager mot rusk i restaurantbransjen.

Restauranten hadde ikke kassarull i apparatet i en halv times tid, og politiet var ikke nådige. 50.000 kroner ble straffen, og aksjonen er del av en større kampanje, melder Kanal 24.

- Vi ser svært alvorlig på restaurantkriminalitet og vi har regelmessig slike aksjoner i samarbeid med andre etater, sier politibetjent Hanne Kristine Rohde til Kanal 24.

- Dette er et tilfelle vi har sett ved flere anledninger, og når man ikke har denne sladrerullen i kassaapparatet, betyr det at man unndrar omsetning fra regnskapet. Det betyr også at man ikke får regnet ut merverdiavgift av omsetningen, sier hun.

Reiselivsbedriftenes landsforening (RBL) har lenge ønsket slike kontroller, men synes at boten er i høyeste laget.

- Umiddelbart høres det mye ut, og vi er overrasket over beløpet, men det sender jo et tydelig signal om at dette ikke lønner seg, sier informasjonsrådgiver Baard Fiksdal i RBL til Kanal 24.

Politiet på sin side synes ikke at boten er for høy og varsler flere aksjoner. Politiet håper boten gir signaler til andre i bransjen.

- Vi syns ikke det er strengt tatt i betraktning at vi ønsker å bekjempe restaurantkriminalitet. Dette behøver ikke være et enkeltstående tilfelle, men det er det første, sier Rohde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere