RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5,3 millioner kroner for trafikkoffer

Sist oppdatert:
En 32 år gammel MC-fører får 5,3 millioner kroner i erstatning etter en trafikkulykke der han kolliderte med en kvinne på sykkel.

Den fatale ulykken skjedde i Skorgedalen i Vestnes på Sunnmøre 14. august for fem år siden. 32-åringen kom på motorsykkel og kolliderte med en kvinne på sykkel i Vestnes i Møre og Romsdal. Begge ble alvorlig skadd i ulykken, og en person som var passasjer på motorsykkelen kom lettere til skade.

Hvem som har ansvaret for ulykken er ikke avgjort, men en rekonstruksjon tyder ifølge Sunnmørsposten på at kvinnen er ansvarlig. Hun er forsikret i Gjensidige, men selskapet godtar ikke ansvar.

Da syklistens forsikringsselskap ikke ville gi 32-åringen erstatning for skadene han var påført, gikk han selv til sak mot If Skadeforsikring. Mannen er innvilget tidsbegrenset uføretrygd etter ulykken.

If Skadeforsikring kom ikke med noe tilsvar til 32-åringens stevning, og Sunnmøre tingrett avsa uteblivelsesdom der saksøkers framstilling av ulykken ble lagt til grunn.

Forsikringsselskapet er dømt til å betale 5,3 millioner kroner i erstatning og 16.000 kroner i saksomkostninger.

Ifølge tvistemålsloven kan forsikringsselskapet kreve ny behandling i retten innen en måned når dommen er en uteblivelsesdom.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere