RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

55-åring kysset nabojenta (10) på munnen

Sist oppdatert:
55-åringen fra Øvre Romerike forelsket seg i den ti år gamle nabojenta. Mannen ble dømt i tingretten, men slapp fengsel.

Naboforholdet mellom de to familiene beskrives som godt, men etter hendelsene i februar 2011 er det grunn til å tro at det kjølnet betraktelig, skriver Romerikes Blad.

Mannen har ikke bare kysset nabojenta på munnen, men han har også sendt henne en rekke tekstmeldinger med mer eller mindre tvilsomt innhold.

55-åringen erkjente i retten at han har begått de faktiske forhold i tiltalebeslutningen, men han har nektet straffskyld da han mener forholdene ikke er straffbare.

Mest lest i Nettavisen nå:

Fikk god kontakt
Tiltalte og fornærmede ble kjent med hverandre gjennom tiltaltes to sønner.

Etter hvert skal tonen mellom de to ha blitt god, noe som blant annet førte til at mannen ved en anledning kysset henne på kinnet da de lekte i akebakken.

16. februar i fjor, dagen da kysset på munnen skjedde, satt jenta barnevakt i huset til 55-åringen.

De to ga i retten noe forskjellige versjoner av kysset, men retten slår fast at det ikke er tvil om at det skjedde.

Ved bevisvurderingen har retten lagt vekt på at begge har forklart at kysset på munnen var vått. Jenta selv mener det var et "kjærestekyss".

Avdekket av besteforeldre
Tiltalte har erkjent at han sendte fornærmede flere tekstmeldinger fra 18. februar til 27. februar 2011. Innholdet i tekstmeldingene er ubestridt fra tiltaltes side. Nedenfor gjengis tekstmeldingene (fornærmedes svarmeldinger utelates):

 • Hei jenta mi. tenker mye på deg. Ha en fin dag.
 • Greit det jenta mi. Bare husk at jeg tenker mye på deg så kan du komme innom en dag du har tid. Ha en god kveld, Kos
 • Hei jenta mi, Håper du nyter vinterferien. Så etter deg i dag siden jeg har fri i dag og i morgen. er det greit at jeg sender deg meldinger og savner deg. Kos
 • Da får du ha lykke til og trenger du litt trøst får du komme en tur i morgen. Kyss og lang kos
 • Hei jenta mi. hvordan gikk det med sprøyta?
 • Er du frisk nå?
 • Fint da jenta mi. Savner deg masse. Kyss og kos
 • bare hver deg selv jenta mi, Trenger ikke noe mer. Sov godt
 • det ieg mener er at jeg har lyst til å kysse deg men du trenger ikke føle det samme, Så selv om jeg synes du er fabelaktig deilig, så vær deg selv og gjør hva du føler. Kos til den beste
 • det er rart å bli forelsket i deg. Skal ikke være mulig. Men sov godt
 • mener ikke å skremme deg jenta mi. Bare være glad i deg. Kos
 • takk for dine fine meldinger. Kyss

Det var fornærmedes besteforeldre og fornærmedes tante som ble oppmerksomme på tekstmeldingene, og avdekket forholdet.

Ønsket seg en datter
Tiltalte sa i retten at han alltid har ønsket seg en datter, og at "han skapte en følelse i seg om at fornærmede var hans datter". Han mente hun var lett å prate med og at kysset kom fordi han var veldig glad for at det hadde fungert med fomærmede sorn barnevakt. Mannen fortalte også at han alltid kysser sine to sønner vått på munnen.

Tiltalte forklarte i retten at han mente han var full da han sendte meldingene, og at han da blir stemningsfull og ukritisk. I ettertid erkjenner mannen at han har tråkket over noen grenser, og han beskriver selv tekstmeldingene som under enhver kritikk. Han avviste imidlertid at det aldri lå noe seksuelt bak hans handlinger.

Dommerne mener på sin side at intimiteten i et kyss er betydelig tekstmeldingene utvilsomt bygger opp under at tiltalte har opplevd fornærmede som attraktiv og fysisk tiltrukkende.

– Retten viser spesielt til tiltaltes formuleringer om at han har lyst til å kysse fornærmede, at han synes hun er fabelaktig deilig og at det er rart å bli forelsket i henne, og at det ikke skal være mulig, heter det i dommen.

Rotet bort beviser
På grunn av tidsmomentet som er brukt i saken, så mener retten at hele straffen på 30 dager bør gjøres betinget.

Blant annet vises det til at det gikk lang tid før saken ble berammet. Som om ikke det er nok, så skal en DVD med dommeravhør som ble gjort av jenta dommeravhør 14. mars 2011 ha blitt rotet bort, noe som gjorde at den opprinnelig berammede hovedforhandlingen ble utsatt.

– Samlet sett dreier det seg om en ikke ubetydelig saksbehandlingstid hos politiet og domstolen som tiltalte ikke kan bebreides for. Retten legger til at ventetida har vært en belastning for tiltalte i en sak som denne.

Tiltalte er fra før domfelt tre ganger, men da for forhold som skiller seg vesentlig fra det han nå er dømt for.

55-åringen må nå betale 10.000 kroner i erstatning til jenta, samt 5.000 kroner i saksomkostninger.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere