*Nettavisen* Nyheter.

55.000 husstander uten strøm

Orkan pisket over Sør-Sverige fredag og natt til lørdag.

23.02.08 11:32

På det verste var vindstyrken oppe i 39 sekundmeter flere utsatte steder i Sverige fredag kveld. Grensen for orkan går ved vindstyrke på 32 sekundmeter. Blekinge og Bohuslän er blant områdene som ble hardest rammet.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK!

1,2 meter høyere vannstand
Flere trær har veltet over kraftlinjene, og lørdag morgen er over 55.000 husstander i Sør-Sverige fortsatt uten strøm, skriver Dagens Nyheter.

Uværet brakte med seg forhøyet vannstand langs vestkysten av landet. Fra Gøteborg og nordover steg vannet til 1,2 meter over det normale.

Transporten lammet
Store deler av togtrafikken i Götaland ble stoppet fredag kveld, deriblant tog mot Oslo. Passasjerer ble fraktet videre mot Norge med buss. Ni fly som skulle landet på Landvetter lufthavn i Gøteborg måtte omdirigeres. Flere veier ble stengt.

Uværet forårsaket skadeverk på enkelte bygninger, men ingen personer er så langt meldt skadet. I løpet av natten avtok vindstyrken, og det er ventet roligere vindforhold utover helgen.

Høy vannstand i Østfold
Meteorologisk institutt i Norge utstedte fredag ettermiddag varsel om risiko for høy vannstand langs kysten av store deler av landet. Halden Arbeiderblads nettavis skriver at elva Tista var i ferd med å gå over sine bredder, og at det lå vann på togsporene. Flere steder i Fredrikstad-distriktet var veibanen dekket med vann.

Uvær skapte også store problemer i fjellet i Sør-Norge fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.