RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

56 helsepersonell mistet autorisasjonen

Sist oppdatert:
Rekordmange leger og annet helsepersonell mistet autorisasjonen i fjor. Misbruk av rusmidler og andre personlige forhold er vanlige årsaker.

56 mistet autorisasjonen i 2003, mot 40 året før.

21 av 28 sykepleiere som mistet autorisasjonen hadde blitt innklaget på grunn av rusmiddelmisbruk. Fire personer innen helsevesenet ble fratatt autorisasjonen på grunn av seksuell utnytting av en pasient.

To leger, en hjelpepleier og en fysioterapeut mistet autorisasjonen på grunn av egen sykdom, melder Statens helsetilsyn.

Helsetilsynet behandlet 172 tilsynssaker i 2003, og i to av tre saker ble det gitt en form for reaksjon. 59 helsepersonell fikk advarsel, og av dem utgjorde leger 37. Hovedgrunnen til at de fikk disse advarslene var uforsvarlig pasientbehandling.

Helsetilsynet har sendt 10 anmeldelser til politiet for mulige straffbare forhold som de har kommet over når de har gjennomgått tilsynssaker.

- Tilsynssakene er blitt flere og mer alvorlige de senere årene og dette gjenspeiles i reaksjonene som Helsetilsynet gir til helsepersonell, blant annet er det flere som mister autorisasjonen, sier helsedirektør Lars E. Hanssen.

Hanssen tror det er store mørketall om rusmisbruk blant leger og sykepleiere.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere