RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

58 utrykninger på 24 timer

Sist oppdatert:
Gjennom 24 timer den første helgen i desember rykket politiet i Norge ut på hele 58 oppdrag som går under kategorien sykdom/psykiatri.

Dette er jobber opp mot personer som lider av psykiske lidelser.

Loggen vitner om mennesker med psykiske lidelser som ikke får nok hjelp, og familier rundt som også må lide. I tillegg til disse oppdragene har politiet fått en rekke telefoner som de ikke gjør noe med. Ofte er det snakk om ensomme personer som vil ha oppmerksomhet, og politiet klarer i mange tilfeller å snakke dem ned over telefonen.

Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund har lest loggen som TV 2 Nettavisen har laget, og er ikke forundret.

- Dette er et voldsomt omfang og viser bredden i problemstillingen. Det viser hvor mye av politiets ressurser som er bundet opp i helt klare helsesaker. Mye av dette er arbeid skulle vært gjort av helsepersonell som er spesialutdannet til dette, sier Johannessen.

Her kan du lese hele loggen:

Oslo politidistrikt
00.30: En person i Oslo sentrum hyler og skriker, og forsøker å tenne et bål. Personen blir kjørt til arrest og deretter til Oslo legevakt

02.00: En person ringer AMK og sier han vil ta livet sitt med tabletter. Politiet rykker ut og tar seg inn i mannens leilighet. Mannen har tatt noen tabletter, men har kastet opp. Politiet snakket med AMK og de konkluderer med at mannen bare har behov for oppmerksomhet. Mannen har ringt lignende telefoner tidligere. En gang har han blitt kjørt til legevakten, men var da ikke syk nok til å tvangsinnlegges.

03.30: En svært utagerende kvinne med unormal oppførsel blir plukket opp i sentrum. Hun har stukket av fra en institusjon utenfor byen. Fordi hun er aggressiv bistår politiet med transport tilbake til institusjonen. Kjøringen tar en time.

03.00: Telefon fra en bydel. En mann sier at kameraten er i ferd med å ta livet sitt med piller. Politiet rykker ut og bryter seg inn i leiligheten, men personen var ikke der.

05.00: Politiet får melding om en dame som kutter seg opp med kniv i leiligheten sin. De rykker ut til leiligheten. Kvinnen kjøres til Oslo legevakt.

Østfold politidistrikt
Politiet får i løpet av døgnet inn en bekymretmelding fra familie. En person har blitt borte og de frykter at personen vil ta har tatt sitt liv. Politiet rykker ut og finner personen, som kjøres til legevakt.

Follo politidistrikt
21.30: En person forsøker å ta sitt liv. Politiet rykker ut og håndterer saken. Personen blir ikke innlagt på institusjon

21.30: Rykker ut til en institusjon (ikke psykiatrisk) der personalet har problemer med en person med vanskelig adferd. Dette hadde også skjedd to, tre ganger tidligere samme helg. Politiet hadde samtaler med personen.

15.00: Kvinne opptrådt utagerende kvinne truende mot ansatte ved et pleiehjem. Politiet rykket ut og brakte kvinnen til lege.

* Les også i dag:

- Psykt press på politiet

- Søker løsninger

- Lar politiet slippe kroken

Romerike politidistrikt
19.30: En dame har blitt borte og politiet frykter at hun vil finne på noe dumt. Flere tiltak blir iverksatt for å finne kvinnen.

23.22: En kvinne forsøker å ta selvmord. Politiet rykker ut med lege og kvinnen blir kjørt til sykehus. Politiet forteller at de mange ganger tidligere har hatt lignende oppdrag med kvinnen, men at hun ikke skal være syk nok til å bli innlagt.

00.42: Melding om en person som tilsynelatende forsøker å ta sitt liv på E6. Mannen står og venter på biler. Da politiet kommer til stedet er mannen borte.

01.12: En mann blir lagt inn til behandling. Familien klarer ikke å ta vare på ham. Han skal flere ganger tidligere ha blitt lagt inn, opplyser politiet.

02.54: En mann ville hoppe fra en høyblokk og ta livet sitt. Politiet rykker ut og klarer å overtale ham til ikke å hoppe. Mannen blir kjørt til legevakt.

03.30: En person som sier han vil ta livet sitt. Familien ringer og politiet rykker ut. Mannen blir kjørt til legevakt. Politiet opplyser at han flere ganger tidligere skal ha gjort det samme.

12.45 til 15.15: Kjøreoppdrag fra bopel til Akershus universitetssykehus hus for innleggelse via legevakt.

Hedmark politidistrikt
17.11: Politiet skriver ut erklæring på en person for tvangsinnlegge pasient på psykiatrisk institusjon.

Gudbrandsdal politidistrikt
17:00: Dame i psykisk ubalanse ringer politiet. På bakgrunn av samtalen ber politiet om assistanse fra hennes fastlege, og rykker ut. Oppdraget tar cirka to timer.

Vestoppland politidistrikt
18.00: Bekymringsmelding på en person fra en bekjent som er urolig. Politiet rykket ut til personens bosted og fant ham i god behold.

Nordre Buskerud politidistrikt
20.30: En tenåring har havnet i trøbbel på kvelden og sitter beruset i politiets varetekt. Sitter til neste dag når lege blir kontaktet for å avgjøre om han skal tilbake til ungdomshjemmet han bor på, eller på psykiatrisk institusjon.

21.10: Politiet får melding om en nedbrent hytte. En kvinne med sotskader blir påtruffet i skogen ved hytta, men hun er umulig å få noe ut av. Kvinnen blir innlagt på sykehus.

00.15: En person truet med å ta livet av en annen. Politiet rykker ut og får roet ned situasjonen.

04.15: Politiet får melding om at den samme personen har forlatt en restaurant og er på vei for å ta livet av samme person og seg selv. Politiet rykker ut. Mannen har tidligere vært innlagt.

Søndre Buskerud politidistrikt
00.50: En kvinne med åpenbare psykiske problemer blir påtruffet i Kongsberg sentrum. Hun blir fremstilt for legevakt og senere kjørt til sykehus.

03.45: Bekymret far ringer politiet og sier han har snakket med sønnen, og frykter at han skal ta sitt liv. Politiet rykker ut til hans bosted for å sjekke om han har det bra.

Asker og Bærum politidistrikt
03.00: En kvinne rømmer fra psykiatrisk institusjon. Blir senere påtruffet i et annet distrikt og kjørt tilbake til institusjonen.

03.00: Politiet får telefon fra personer som er med kamerat på byen. Han har drukket ogt forsøker å ta sitt liv. Politiet bestiller drosje og vennene tar ham til legevakt. Personen har hatt psykiske problemer tidligere.

Agder politidistrikt
17.15: En kvinne som politiet har lett etter i et døgn blir funnet igjen. 60 personer hadde vært ute og lett etter kvinnen da hun ble funnet mens hun var på vei hjem. Kvinnen skal ha hatt psykiske problemer.

17.00: En kvinne nummer to ble borte, men ble funnet hos en bekjent etter noen timer. Dette var andre gang denne helgen at kvinnen ble meldt savnet. Første gang ble hun kjørt til institusjon etter at politiet hadde funnet henne. Der ble hun skrevet ut og for på nytt å bli borte.

01.00: En person blir hentet og fraktet til legevakt etter å ha gitt uttrykk for at han vil ta sitt eget liv.

01.30: Politiet blir tilkalt etter at en mann med psykiske problemer skaper problemer for omgivelsene. Han blir kjørt til lege og deretter til institusjon for innleggelse.

04.30: En person som ble innbrakt for restaurantbråk blir syk i politiets varetekt, og kjørt til sykehus.

05.30: Gisselsituasjon i et boligområde utenfor Kristiansand. En mann har tatt seg inn i leiligheten til bekjente og dynket en person i brennbar væske. Politiet bevæpner seg og rykker ut og tar seg inn i leiligheten. Mannen blir pågrepet uten at noen kommer til skade. Politiet anser mannen for å ha psykiske problemer.

13.30: En kvinne ringer inn og forteller at en bekjent vil ta livet sitt. Politiet sender saken videre til distriktet der bekjenten bor.

13.00: To innsatte blir overført til psykiatrisk avdeling. Oppdraget varer til klokken 20.

14.00: Selvmord.

Rogaland politidistrikt
04.00: Politiet rykket ut til en familie der et familiemedlem truet med å ta sitt eget og andres liv. Han ble kjørt til sykehus, men ikke innlagt.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt
02.30: En psykisk syk person har tatt overdose med tabletter. Politi rykker ut. Mannen blir tatt hånd om av helsevesenet.

Hordaland politidistrikt
Ingen loggede meldinger for døgnet.

Sunnmøre politidistrikt
I løpet av døgnet ble to unge jenter kjørt til sykehus etter å ha begynt å hyperventilere under et rusfritt arrangement. Jentene hadde stressymptomer.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt
17.00: En person truet med å ta sitt liv. Politi og ambulanse reiser til bopelen hennes. Hun blir tatt hånd om, fremstilt for lege, og innlagt til behandling.

19.00: En mann møtte opp på politihuset og ba om hjelp. Politiet har tidligere vært i kontakt med mannen. Han ble fremstilt for lege og kjørt til psykiatrisk sykehus.

05.30: En psykisk syk kvinne oppsøker en bolig og gir uttrykk for at hun vil ta sitt eget liv. Politiet rykker ut og tar hånd om kvinnen. Hun blir senere fremstilt for lege.

06.00: Politiet rykker ut på husbråk. En mann blir arrestert og senere fremstilt for lege på grunn av psykiske problemer. Han blir senere sluppet.

Sør-Trøndelag politidistrikt
00.00: En kjenning av politiet blir observert av naboer mens han går rundt og rundt på gulvet i sitt hjem i flere timer. Politiet hentet mannen og kjørte ham til sykehus. Han ble deretter kjørt hjem igjen.

Nord-Trøndelag politidistrikt
04.20: Forvirret dame ringer og vil snakke med politiet. Tjenestemenn kjører hjem til henne og tar en prat.

Helgeland politidistrikt
02.45: En patrulje blir stoppet på gaten av en mann som ville bli kjørt til lege. Der får han beroligende medisiner, og blir deretter kjørt hjem.

05.00: En dame truer med å hoppe i havet. Patrulje rykket ut til stedet og tar hånd om henne. Hun blir fremstilt for lege og transportert til institusjon.

04.45: En ung kvinne roper om hjelp og truer med å hoppe i en elv. Hun blir tatt hånd om av politiet og fremstilt for lege.

Salten politidistrikt
17.25: En mann tar kontakt med politiet og sier at han har tatt overdose med tabletter. Ambulanse og politi rykker ut til stedet og henter mannen til medisinsk avdeling.

22.00: Familie ringer legevakt og er bekymret for suicidal jente. Politiet rykker ut og henter jenta til legevakt. Lege finner ikke grunnlag for innleggelse. Jenta blir senere kjørt hjem igjen.

00.20: Legevakt melder fra om en person som har opptrådt truende overfor familien, og tatt overdose. Politi og ambulanse rykker ut. Personen blir fløyet til sykehus med redningshelikopter.

10:30: Bistår et annet politidistrikt med transport av en pasient til psykiatrisk institusjon.

Midtre Hålogaland politidistrikt
Dette døgnet kjører distriktet en pasient fra Ofoten til Bodø for innleggelse på psykiatrisk institusjon. Kjørelengden er 60 mil tur/retur, og turen tar totalt 11 timer.

20.30: En psykisk syk kjenning av politiet ringer. Han sier noe som gjør at politiet rykker ut for å sjekke litt nærmere. Det endte med ingenting.

00.27: En deprimert person ringer og truer med å ta livet av seg. Politiet bruker tid på telefonen til å lytte, snakke, og få personen på andre tanker.

05.44: En person har kuttet seg med en skarp gjenstand. En patrulje og en ambulanse sendt til stedet. Personen ble tatt hånd om av ambulanse.

Troms politidistrikt
00.20: En nabo ringer og forteller om forvirret mann. Politiet reiser ut til hans bolig og henter mannen, for så å fremstille ham for lege. To tjenestemennene bruker 4 timer og 3 kvarter på jobben. Det utgjør halve vaktstyrken for lensmannsdistriktet.

07.00: Får melding om en person som har stukket av fra en institusjon. Klokken 13 får politiet ny melding om at personen har kommet til rette. Det blir ikke satt i gang leteaksjon.

Vest-Finnmark politidistrikt
04.40: En person forsøker å ta overdose. Politiet henter personen og overlater personen til helsevesenet.

Øst-Finnmark politidistrikt
Mellom 06.00 og 07.00 har politiet kontakt med to suicidale personer som blir overtatt av helsevesenet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere