60-åring siktet for mordbrann

60 år gammel mann fra Porsgrunn pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen.

Det var ved 02-tida natt til påskeaften at ei hytte i Trosbyfjorden i Bamble brant ned til grunnen.

Ekteparet som eier hytta sov i hytta, og de våknet av lyden fra brannen. De fikk til alt hell reddet seg ut i siste liten.

Nekter straffskyld
Lensmann i Bamble, Åge Halvorsen, sier at de pågrep og siktet en 60 år gammel mann fra Porsgrunn søndag ettermiddag.

- Han er siktet etter mordbrannparagrafen. Han har forklart at han ikke kjenner noe til saken, sier Halvorsen til Telemarksavisa .

Politiet fikk søndag også bistand fra en såkalt brannhund fra Kripos. Brannhunden brukes til å påvise brennbar væske.

- Gjorde brannhunden noen funn?

- Det vil jeg ikke kommentere foreløpig, sier Halvorsen.

- En stygg sak
Jourhavende jurist ved Telemark politidistrikt, politiadvokat Odd Skei Kostveit, sier at 60-åringen blir sittende i varetekt til tirsdag formiddag.

- Tirsdag morgen vil vi gjøre ei vurdering på om vi skal begjære ham varetektsfengslet eller om han skal løslates. Han sitter foreløpig fordi vi mener det er bevisforspillelsesfare, sa Skei Kostveit mandag ettermiddag.

60-åringen er ikke kjent av politiet fra tidligere.

- Hytteeierne sov da brannen startet, så dette er en stygg sak, sier Skei Kostveit.

- Startet fra utsiden
Politiet mente tidlig at det var mye som tydet på at brannen startet på utsiden av hytta. Og de fikk også tidlig mistanke til at brannen kunne være påsatt.

- Det skal ikke ha vært elektriske anlegg eller blitt oppbevart selvantennelig kjemikalier der brannen skal ha startet. Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er flaks at de to i hytta klarte å komme seg ut. De våknet av lyder som de trodde var regn, som viste seg å være gnister, sa lensmann Åge Halvorsen til TA på lørdag.

Vitner som politiet har vært i kontakt med forteller også at de skal ha sett flammer på ytterveggen av hytta.

- Voldsomt gnistregn
- Brannvesenet hadde problemer med å få nok vann fram til brannstedet. Det var et voldsomt gnistregn fra brannen og det var en stund en viss fare for at ilden også ville spre seg til skogen rundt. Men det klarte man heldigvis å avverge, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til TA på lørdag.

Hytta ligger i et hyttefelt innerst i Trosbyfjorden, og de som var på nabohyttene ble vekket opp og klargjort for evakuering. Da brannvesenet fikk ilden under kontroll kunne de derimot flytte tilbake til hyttene sine.

Les flere saker i TA.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.