RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

60 prosent synes det er greit å stå i bilkø


BILKØ: Til tross for at man ofte vet man blir sittende i kø velger tusenvis å gjøre nettopp det hver eneste dag.
BILKØ: Til tross for at man ofte vet man blir sittende i kø velger tusenvis å gjøre nettopp det hver eneste dag. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Til tross for at man ofte vet man blir sittende i kø velger tusenvis å gjøre nettopp det hver eneste dag. Nå vil Statens vegvesen finne ut hvorfor.

(Drammens Tidende): I forbindelse med forskingsprosjektet «Bedre kunnskapsgrunnlag for endret transportmiddelfordeling i byer» har Statens vegvesen gjort en undersøkelse blant bilister.

Flere av spørsmålene som ble stilt handlet om nettopp kø. 2000 personer som kjørte på de fire største veiene inn og ut av Oslo deltok i undersøkelsen, ifølge Statens vegvesen.

Halvparten av disse hadde stått i kø. Av de som satt i kø, svarer 60 prosent at de synes det er greit å stå i kø.

Over 90 prosent var også forberedt på at de måtte sitte i bilkø, heter det på vegnett.no.

– Jeg er overrasket over at så mange syns det er greit å sitte i kø. Dette gjør de enten fordi de ville brukt mer tid/penger på reise eller kollektivt. Eller fordi det er mer komfortabelt med bil, sier doktorgradstudent Marie Aarestrup Aasness i Statens vegvesen til vegnett.no.

Aasness forteller at hun også se på om opplevelsen av å sitte i kø kan ha sammenheng med hjemsted, kjønn, alder, inntekt - og selvsagt forventninger.

– Ei kø på få minutter i Oslo er nærmest ikke kø, der forventer en kø. Mens det i en mindre by kan få minutter kø fortone seg lenge, sier Aasness.

70 prosent av de spurte mener at hva slags reise de er ute på avgjør om det er plagsomt med kø eller ikke. Under 30 prosent mener det avhenger av humøret.

Les flere nyheter fra Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere