RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

600 millioner i vasken?

Sist oppdatert:
De nye billettautomatene blir kanskje aldri tatt i bruk.

(iOslo.no) Det nye billettsystemet, som skulle være felles for KTP (Oslo Sporveier), Ruter og NSB, blir forsinket igjen. Nå vurderer finansbyråden i Oslo å stoppe hele prosjektet, skriver Aftenposten.

- Vi lar muligheten for å stoppe prosjektet stå åpen. Vi vil ta en avgjørelse i løpet av høsten. Orientering om saken vil også bli lagt fram for bystyret, sier Stian Berger Røsland til avisen.

Forrige uke ble Oslo kommunes representant kastet ut av et møte mellom de tre partene, og stemningen er spent. Det er brukt nærmere 600 millioner på systemet, som har vært under planlegging siden 1984.

Den forrige fristen som ble satt var 17. oktober i år, hvor Sporveiene skulle ha utviklet et velfungerende system. I dag sier Ruter-sjef Bernt Reidar Jenssen til Aftenposten at ny programvare vil komme fra leverandøren denne datoen, men omfattende tester venter før kundene kan ta det i bruk.

Sporveiene på sin side vurderer erstatningskrav og mulig rettssak overfor leverandøren Thales.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere