Gå til sidens hovedinnhold

600 reiselivsfolk har kåret verdens 50 beste strender - én av dem ligger i Lofoten

Ei kåring i Canada har lagt sin elsk på ei av lofotøyene.

(lofotposten.no): Det canadiske reisebyrået Flightnetwork anser seg selv for å være det største nettbaserte reisebyrået i landet, og her har man ved hjelp av 600 reisejournalister, redaktører, bloggere og byråer kommet fram til en liste over det man hevder skal være de 50 beste strendene i verden.

På 23. plass i kåringen som tar for seg strender over hele verden ligger altså Værøy. Totalt skal 1800 strender i verden være vurdert.

- Værøy er virkelig en av de mest unike og distinkte strendene på jorda. Du vil ikke bare bli overrasket over det krystallklare vannet men også av de imponerende fjellene som danner bakteppet for et utenomjordisk sted, heter det i beskrivelsen.

Det ser nærmere bestemt ut til å være "punnsand", eller "Punn Sanded" som canadierne kaller den som er stranda de peker ut. Ingen andre strender verken i Lofoten eller Norge er nevnt.

- Værøy er magisk, slår juryen i Flightnetwork fast.

Til tross for det iskalde havet, har strendene i Lofoten fått internasjonal oppmerksomhet de siste årene. Surfere har i flere år lagt sin elsk på øygruppen med hvite strender, store bølger og storslått natur.

I oversikten anslår man riktignok noe optimistisk at det årlig er en gjennomsnittstemperatur på 24 grader på Værøy samt 200 årlige soldager.

Og i kategorien "Sheer untouched beauty" får man 9 av 10 mulige poeng.

Stranden ligger ytterst i havgapet i Lofoten. Du kan zoome ut i kartet for å orientere deg.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken