*Nettavisen* Nyheter.

63 pågrepet i narkoaksjon

Aksjon mot et landsomfattende doping- og narkonettverk.

14.01.09 11:02

I over ett år har politiet jobbet med å rulle opp et landsomfattende doping og narkotikanettverk, som skal ha omsatt narkotika for store midler, melder tv2. nyhetene.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS med kodeord «tips» til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Sogn og Fjordane politidistrikt kommer med konkrete opplysninger i saken på en pressekonferanse som startet klokken 10.

Det er i alt 63 personer, i alderen mellom 20 til 35 år, som er blitt pågrepet. Arrestasjonene fordeler seg på flere politidistrikt. 22 er pågrepet i Sogn og Fjordane, 11 i Hordaland, 7 i Haugaland og Sunnhordland, 7 på Nordmøre og 4 i Oslo.

Det meste av beslaget dreier seg om anabole steroider, men det skal også være omsatt mindre kvanta narkotika.

Politiet regner med at det er omsatt doping for rundt 3.5 millioner kroner, og narkotika for en halv til én million kroner. Til sammen har 16 politidistrikt vært involvert i etterforskningen.

En del av de pågrepne er tilknyttet utelivsbransjen og treningssentre, men ingen skal være tilknyttet organiserte idrettsmiljøer.

Den landsomfattende saken startet 25. januar i fjor etter at politiet merket en økende voldstendens i Førde. De registrerte at enkelte ble unormalt kraftige på kort tid, og at flere ble innlagt på psykiatrisk sykehus.

Politiet mente dette kunne knyttes til anabole steroider

På pressekonferansen opplyser politiet at de også har beslaglagt skytevåpen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.