RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

630 Giardia-smittet

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Tallet på personer som er smittet av bakterien Giardia har nå økt til 630. Folk i Bergen oppfordres til fortsatt til å koke vannet.

- Folk oppfordres til fortsatt til å koke vannet, selv om antall nye Giardia-syke viser en klart fallende tendens. Totalt er det registrert 630 bekreftede sykdomstilfeller. Vann- og avløpsetaten har i dag folk på Ulriken for å sjekke kloakkforholdene. Eventuelle feil og mangler vil bli utbedret, opplyser Bergen kommune i en pressemelding.

Har bestilt UV-anlegg
- Et nytt UV-anlegg til Svartediksvannet er nå bestilt, og vil bli installert i løpet av februar 2005. Samme anlegget vil bli brukt når det nye Svartediksanlegget står klart i 2007.

På Knatten er nå undersøkelsene av kloakknettet avsluttet, og rehabiliteringsarbeidet går for fullt. Det tas daglig prøver av vann og av avløpsnettet i sentrum. En finner fortsatt cyster, men de er ikke smittebærende. Resultatet av flere vannprøver vil foreligge fredag 19. november, heter det i pressemeldingen.

- Det arbeides fortsatt aktivt med å finne kilden til forurensingen. Mattilsynet vil avslutte intervjurundene med syke og friske i løpet av denne uken, skriver kommunen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere