*Nettavisen* Nyheter.

65 prosent vil ikke ha Norge inn i EU

Foto: SEBASTIAN WILLNOW (AFP)

EU-motstanden øker og 65 prosent sier nå nei til EU, viser en meningsmåling som Sentio har laget for avisene Klassekampen og Nationen.

13.09.10 07:00

64,9 prosent sier nei til EU. 24,9 prosent sier ja til EU, og 10,2 prosent svarer at de ikke vet hva som er best for landet. EU-motstanden har økt med 3 prosentpoeng siden forrige måling i august, skriver de to avisene.

Selv blant velgerne til det EU-vennlige Høyre er nå motstanden økende. I mai var 56 prosent av de spurte Høyre-velgerne EU-tilhengere. Nå svarer 38 prosent av Høyres velgere at de sier ja til EU. 50 prosent av partiets velgere er mot norsk EU-medlemskap.

Leder i Nei til EU, Heming Olaussen, sier til Nationen at han er svært fornøyd med målingen. Han viser til at stemningen også ute i Europa nå er mer kritisk til EU-systemet. Det er ikke lenger særnorsk å være EU-motstander, mener Olaussen.

Europabevegelsens leder Paal Frisvold er ikke overrasket over tallene og sier EU kan virke som en tvangstrøye for folk ved at EØS-direktiver blir innført uten medbestemmelsesrett. Han viser også til at folk har inntrykk av at EU er i dyp krise og at det ikke frister noen.

Ja-siden setter sin lit til EØS-utredningen som er ventet over nyttår, og Frisvold håper den vil friske opp debatten og få folk til å innse hvor viktig et medlemskap er for Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.