RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

6525 skademeldinger etter uværet

Sist oppdatert:
Stormen i januar og de store nedbørsmengdene i høst resulterte i 6525 skademeldinger til forsikringsselskapene og utbetalinger på tilsammen 353 millioner kroner.

Statistikk fra forsikringsselskapene som dekker Vestlandet viser at uværet i januar kostet 153 millioner kroner, mens regnet i september og november kostet tilsammen 200 millioner kroner, skriver Nationen. Da er både naturskade og vannskade tatt med.

- Utbetalingene i år er større enn på lenge, sier Stein Håkensen, informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til avisa.

Forsikringsselskapene har tilsammen fått 6525 skademeldinger. I snitt dreier det seg om skader for i underkant av 100.000 kroner.

For tekstilbedriften Dale of Norway i Vaksdal kommune i Hordaland blir det trolig erstatninger opp mot 2 millioner kroner etter at elva som rant forbi fabrikken gikk over sine bredder og strømmet inn i produksjonslokalene. Det førte til produksjonsstans i nesten to dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere