*Nettavisen* Nyheter.

69 kommuner berørt av koronautbruddet på Hurtigruten

 

Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

FHI har varslet 69 kommuner om å følge opp i underkant av 400 passasjerer fra de to seilasene med MS Roald Amundsen som er berørt av koronasmitte.

01.08.20 16:40

– Dette er allerede et stort utbrudd, og vi er bekymret for ytterligere spredning, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Kommunene det gjelder, er spredt over samtlige fylker i Norge. Tromsø kommune tester alle passasjerer som oppholder seg i kommunen.

– Vi ber også passasjerer fra seilasene som oppholder seg i andre kommuner enn der de er folkeregistrert, om å ta kontakt med kommunen hvor de oppholder seg for å informere om at de er i karantene i kommunen. Da kan de også få råd fra den lokale kommunehelsetjenesten der de er, sier Vold.

Så langt har 33 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen testet positivt for koronaviruset. På onsdag fikk én passasjer påvist smitte etter en tur på skipet i forrige uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag