RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

7 år for dødsran

To menn i Finnmark er dømt til sju og åtte års fengsel for fire ran og et dødsran i Finnmark.

I april 2005 brøyt de to mennene seg inn hos en 70 år gammel mann i Tana på jakt etter verdigjenstander. Under ranet ble mannen banket så kraftig at mannen døde av hjerteinfarkt dagen etter ranet.

Nå er de to mennene på 33 og 38 år dømt til henholdsvis sju og åtte års fengsel. Denne dommen omfatter også fire andre ran som de to mennene har utført, samt flere andre mindre lovbrudd.

I dommen fra Indre Finnmark tingrett ble det vurdert om den ene mannen skulle idømmes forvaring. Han var tidligere dømt for flere alvorlige voldshendelser. Likevel mente retten at heller ikke disse ranene var så graverende at samfunnet trenger beskyttelse mot mannen.

I retten står det at mannens voldsbruk er sterkt knyttet til alkoholbruk, og at han i dag går på avvenning. I tillegg håper behandlere at ny medisin skal gjøre at den ADHD-syke mannen skal få mer kontroll med sitt rusproblem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere