*Nettavisen* Nyheter.

70 fratatt autorisasjon i fjor

Det er nesten en fordobling av antall helsepersonell som har mistet sin autorisasjon. Se tallene.

(iBergen.no) På landsbasis mistet hele 70 personer autorisasjonen i 2006. Det er betraktelig mer enn 2005 da 46 mistet autorisasjonen. Bakgrunnen for at lisensene blir kalt tilbake er også i år i de fleste tilfeller misbruk av rusmiddel eller andre personlige forhold. At helsepersonell har innledet seksuelle relasjoner til pasienter, har også ført til tilbakekall av autorisasjon i flere saker.

Se hvorfor de mistet autoriasjonen her.

(iBergen.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne lenker)

Ni i Hordaland
I Hordaland mistet ni personer autorisasjonen som helsepersonell i fjor. Dette dreier seg om to hjelpepleiere, en apotektekniker, tre sykepleiere som ble fratatt og to som gav den frivillig fra seg.

I tillegg sa en lege frivillig fra seg autorisasjonen. En ambulansesjåfør mistet også offentlig lisens til å kjøre ambulanse.

En psykolog er suspendert fra å arbeide som helsepersonell mens spørsmålet om å ilegge en administrativ reaksjon blir behandlet. Tre leger og en sykepleier fikk advarsel av helsetilsynet.

251 saker på landsbasis
Statens helsetilsyn behandlet i fjor 251 saker - ni flere enn i 2005. Det har vært en jevn økning i antall reaksjoner gitt av helsetilsynet de siste årene. Antallet reaksjoner har økt fra 168 i 2005 til 183 i 2006. Mens 76 saker ble avgjort uten reaksjon.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.