*Nettavisen* Nyheter.

70 prosent har blitt slankere

Prosjektet «Stor og sterk» skal hjelpe overvektige barn. Nå har 70 prosent av barna blitt slankere på bare ett år.

08.12.05 14:52

(SIDE2): Tiltak for overvektige barn hjelper. Hele 70 prosent av barna som er med i prosjektet «Stor og sterk» på Ullevål universitetssykehus har blitt slankere på et år.

- Vi er fornøyd med resultatet, sier prosjektleder Magnhild Louise Pollestad til TV2 Nettavisen.

Flerkulturelle i overtall
Det blir stadig flere overvektige barn, og barn med flerkulturell bakgrunn er i overtall.

- Vi må bli flinkere til å forebygge, og på den måten stoppe trenden, mener Magnhild Louise.

Prosjektet «Stor og sterk» følger opp 175 barn som er overvektige. Kriteriene for å kunne være med i prosjektet er at barna bor i Oslo, at de har en vekt som er over 97 percentil (målt vekt i forhold til høyde. Gjennomsnittet for barn er 50 percentil) og at de er mellom 3-17 år.

Hyppige kontroller
Barna under syv år er på kontroll på sykehuset fire ganger i året, og de barna som er over syv år er på kontroll syv ganger i året. På sykehuset blir de først undersøkt av lege, får time hos en ernæringsfysiolog, de får testet kondisjonen, lungefunksjon, og hvilestoffskiftet sitt. Deretter får de også tilbud om matkurs og trening på Norges Idrettshøyskole.

Inaktiv hverdag
- Vi ser at mange av barna har en inaktiv hverdag med mye tid foran TV-apparatet. De har også dårlige matvaner. Familiene til barn fra flerkulturelle miljøer henger etter når det gjelder informasjon om nye kostholdsvaner, sier prosjektlederen. De drikker for eksempel fortsatt helmelk og mye brus, sier Magnhild Louise.

Det største målet for prosjektet «Stor og sterk» er at barna i første omgang ikke skal legge på seg ytterligere. Derfor er det et godt resultat at hele 70 prosent av barna har gått ned i vekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag