RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BLIR JAKTET: Å være Uber-sjåfør er langt fra risikofritt. Bøter og tap av førerkort venter på de som blir tatt.
BLIR JAKTET: Å være Uber-sjåfør er langt fra risikofritt. Bøter og tap av førerkort venter på de som blir tatt. Foto: Andrew Caballero-reynolds (AFP / NTB scanpix)

70 Uber-sjåfører bøtelagt og fratatt førerkortet

Sist oppdatert:
Flere Uber-sjåfører har blitt bøtelagt og fradømt førerkortet. Politiet har flere lignende saker som skal opp for retten den nærmeste tiden.

Flere Uber-sjåfører er allerede bøtelagt og fratatt førerkortet, og fra 25. november til 6. januar vil åtte Uber-sjåfører ha møtt i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

Les også: - Vi har avslørt og anmelder 105 Uber-sjåfører i Norge
Les også. Uber tiltalt for ulovlig taxivirksomhet i Danmark

Allerede før Norges Taxiforbund i slutten av november anmeldte 105 Uber-sjåfører, hadde Oslo-politiet 70 saker på pulten, skriver avisen.

Uber-sakene som politiet nå jobber med bærer alle preg av omfattende kjøring. Politiet viser i sine saker til yrkestransportlovens paragraf 4, hvor det blant annet står at «den som mot vederlag vil drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn, må ha løyve».

– Det at tilbudet om persontransporten er rettet fra tilbyder til kunde via nettet eller en applikasjon, gjør ikke slik persontransport lovlig, understreker politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved Seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo politidistrikt.

Uber selv ønsker en oppdatert regulering, og sier til avisen at «de som lider mest av at det mangler klarhet i reguleringene, er dessverre partnersjåføren».

Sjef for Uber Norge, Carl Edvard Endresen, beskriver forholdene som «en vanskelig tid» for sjåførene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere