*Nettavisen* Nyheter.

75 asylsøkere over Storskog

En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Bildet er tatt tidligere. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

75 asylsøkere ble registrert ved Storskog i Finnmark mandag, opplyser Østfinnmark politidistrikt. Det er færre enn de siste dagene.

09.11.15 23:14

Søndag krysset 126 asylsøkere grensen fra Russland i snøvær, og lørdag var tallet 166. Fredag kom det 102 asylsøkere denne veien. I løpet av hele forrige uke kom det 1.113 asylsøkere via Storskog.

Utlendingsdirektoratet varslet mandag at de vil bruke ekstra kapasitet på å behandle asylsøknadene raskere fra de personene som kommer til Norge fra Russland og som trolig ikke har beskyttelsesbehov. Den siste tiden er det asylsøkere fra Afghanistan som er den største gruppen som kommer til Norge denne veien.

– Hvis du er voksen, enslig mann fra Afghanistan, kan du som hovedregel regne med avslag på asylsøknaden til Norge. Disse kan regne med at deres fremtid ikke er i Norge. Det er den viktigste beskjeden å gi til den gruppen, sa UDI-sjef Frode Forfang på en pressekonferanse mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag