RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

78-åring funnet

Sist oppdatert:
En 78 år gammel mann forsvant onsdag kveld fra et pleiehjem i Mjøndalen. Nesten tre timer etter ble han funnet 1,5 mil unna.

Ansatte ved Bråta bo- og servicesenter oppdaget at den 78 år gamle mannen var blitt borte klokken 22.45 onsdag kveld, og varslet politiet. Det var kaldt i området, og politiet satte derfor inn store ressurser for å finne mannen. Blant annet et helikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

- Vi vet ikke nøyaktig når mannen har gått ut, men det ble oppdaget før klokken 23.00 onsdag kveld. Etter det har vi en observasjon av mannen, vi leter nå i dette området, sa operasjonsleder Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen cirka klokken 01.00.

Om lag en time etter ble mannen funnet. Da hadde han gått nesten 1,5 mil i syv minusgrader.

- Han skal være litt dement, men ellers i god form. Han har jo gått veldig langt, og var nok litt kald da vi fant han. Likevel var det ikke verre enn at vi kunne kjøre ham rett hjem til pleiehjemmet, sier Hunshamar.

Ifølge operasjonslederen var mannen ganske lettet da noen plukket ham opp.

- Ja, det tror jeg vi kan si. Han var nok ikke redd, men hadde ikke helt kontroll på hvor han var. Han gikk jo nesten helt fra Mjøndalen til Åmot, og det er jo et godt stykke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere