Gå til sidens hovedinnhold

79-åring mot strømmen på motorveien

79-åringen satte eget og andres liv i fare da han i morgenrushet tirsdag kjørte mot kjøreretningen i 90-sonen på riksvei 159 i Lørenskog.

Klokka var rundt 08.30, og det var stor trafikk på riksveien. En rekke trafikkanter måtte svinge unna for å unngå sammenstøt med den 79-år gamle kamikaze-sjåføren da han kom susende vestover mot Oslo i østgående løp på firefeltsveien mellom Lillestrøm og Karihaugen.

Kjørte av veien
En 59-åring fra Rælingen måtte foreta en brå unnamanøver og endte i autovernet, heldigvis uten skader på annet enn bilen. Faren var over da 79-åringen til slutt svingte av veien og inn på en bensinstasjon. Her ble han tatt hånd om av politiet. Mannen ble øyeblikkelig fratatt førerkortet og vil ventelig ikke få det tilbake.

- Englevakt
- Vi må trygt kunne si at 79-åringen har hatt englevakt og at 59-åringen som svingte unna, trolig avverget en alvorlig ulykke, sier operasjonsleder Per Martin Ødegård ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Han sier det fra tid til annen hender at sjåfører havner i feil kjøreretning på motorveien. Denne gangen endte det godt.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene