RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

79 vil være med Kon-Tiki

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Så langt har Kon-Tiki-gutta mottatt 79 søknader til den siste plassen på den historiske flåteferden. Men du har fortsatt sjansen.

Ekspedisjonsgutta er på jakt etter en sjettemann - en navigatør med seilerbakgrunn - og søker etter vedkommende gjennom TV 2 Nettavisen.

Her kan du søke

Leger og regissører
På en uke har det kommet inn 79 søknader, fra land og strand.

- Det som er morsomt er alle typer mennesker som har søkt, alt fra leger, lærere, marinebiologer, studenter og til og med ubåtkapteiner og regissører, sier ekspedisjonens leder, Torgeir Sæverud Higraff, til TV 2 Nettavisen.

Han er overveldet over responsen.

- Det er overraskende mange som har lyst på å være med på en 100 dagers flåtetur, så det er nok mange som vil få et negativt svar, som likevel er fullt kvalifiserte for turen, sier Sæverud Higraff.

Halvparten kvalifisert
For de fleste søkerne har meget gode kvalifikasjoner for den planlagte Kon-Tiki-ekspedisjonen, som skal seile samme rute som Thor Heyerdahls verdenskjente ekspedisjon i 1940.

- Etter å ha sett på søknadene kan jeg fort si at halvparten av de som har søkt er kvalifisert til jobben. Søkermassen bekrefter den maritime kompetansen som finnes i Norge, sier ekspedisjonslederen.

Også flere godt kvalifiserte kvinner har søkt.

- Det er ikke planlagt å ha med kvinner, men når vi ser på kvalifikasjonen på kvinnene som har søkt, er det nesten så vi angrer på det prinsippet, sier Sæverud Higraff.

- Kjemi er veldig viktig
Fellesnevneren for de som har søkt er at de er glade i å seile, men det er også noen av søkerne som aldri har seilt tidligere. Disse ønsker å hjelpe til med andre oppgaver, noe ekspedisjonen også søker etter.

- Vi vil sende ut svarbrev i slutten av neste uke til alle som har søkt. Noen vil da få et positivt svar om at vi ønsker å møte dem. Det viktige her i tillegg til kvalifikasjoner er at kjemien passer, sier Sæverud Higraff til TV 2 Nettavisen.

Han påpeker at det kan hende at den som får bli med på flåten ennå ikke har søkt. Spesielt savner de folk som har erfaring med råseil, et firkantet vikingseil.

- Så send inn din søknad, oppfordrer han til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere