RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8 kroner i timelønn

Sist oppdatert:
Utenlandske snekkerne og malere får luselønn for å bygge luksushytter i den norske fjellheimen.

Snekkere og malere fra Estland og Polen bygger enorme luksushytter til nordmenn. Men arbeidsforholdene er svært fattigslige, ifølge Arbeidstilsynet. De besøkte femten hytteprosjekter i Telemark i slutten av juni.

Tilsynet fant ut at to malere fikk rundt åtte kroner i timelønn. Tre snekkere fra Polen fikk til sammen 550 kroner per kvadratmeter de bygde. To snekkere fra Litauen som bodde i en campingvogn var uten tilgang på vann eller sanitæranlegg i to måneder.

På flere byggeplasser var sikkerheten dårlig, og Arbeidstilsynet stengte tre byggeplasser, skriver Klassekampen.

– Kontrasten mellom arbeidsforholdene og det arbeidet de gjør er veldig stor. De er jo så flinke, og veldig stolte av arbeidet sitt. Norske snekkere tror jeg ikke ville funnet seg i dette, sier Gunn Gjevestad, seniorinspektør i Arbeidstilsynet.

Fritidsboligene som bygges er i milllionklassen, og er på over 100 kvadratmeter, og har ofte både garasje, varmekabler, innlagt toalett og flere soverom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere