*Nettavisen* Nyheter.

80-åring frøs ihjel ved sykehjem

En 80 år gammel dement mann frøs onsdag morgen ihjel ved inngangen til sykehjemmet hvor han bodde.

18.01.06 21:46

Pensjonisten bodde på et sykehjem i Vardø sentrum.

- Da sykepleierne tok en sjekkrunde i bygget i 05-tiden onsdag, var alt som normalt. Mannen var våken og påkledd. Litt senere oppdaget de at han var borte, forteller operasjonsleder Espen Kirkesæther ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Sterkt nedkjølt
De ansatte begynte å lete etter den eldre mannen, uten hell. I 06.25-tiden ble letingen utvidet og flere hjemmesykepleiere deltok.

- Etter en stund fant de mannen ved inngangspartiet til sykehjemmet - sterkt nedkjølt. Det ble forsøkt gjenoppliving, men han ble erklært død i 09-10-tiden, forteller Kirkesæther.

Sykehjemmet hvor tragedien skjedde er det eneste i Vardø. De ansatte er kraftig preget av hendelsen.

- Jeg tror alle som jobber her er i sjokk. Dette kom som en stor overraskelse, og vi jobber nå med å bearbeide dette, sier helseleder i Vardø kommune, Tom Olav Stavseth, til TV 2 Nettavisen.

Krisemøte
Helselederen forteller at det onsdag kveld pågår et krisemøte hvor både ansatte på sykehjemmet, kommunelegen og folk fra ambulansetjenesten deltar.

Først torsdag vil ordfører og rådmann i Vardø bli formelt informert om saken, og det ventes ikke at avdødes identitet vil offentliggjøres for etter dette møtet.

Politiet i Vardø vil torsdag avgjøre om de skal etterforske saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.