RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80-åring frøs ihjel ved sykehjem

Sist oppdatert:
En 80 år gammel dement mann frøs onsdag morgen ihjel ved inngangen til sykehjemmet hvor han bodde.

Pensjonisten bodde på et sykehjem i Vardø sentrum.

- Da sykepleierne tok en sjekkrunde i bygget i 05-tiden onsdag, var alt som normalt. Mannen var våken og påkledd. Litt senere oppdaget de at han var borte, forteller operasjonsleder Espen Kirkesæther ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Sterkt nedkjølt
De ansatte begynte å lete etter den eldre mannen, uten hell. I 06.25-tiden ble letingen utvidet og flere hjemmesykepleiere deltok.

- Etter en stund fant de mannen ved inngangspartiet til sykehjemmet - sterkt nedkjølt. Det ble forsøkt gjenoppliving, men han ble erklært død i 09-10-tiden, forteller Kirkesæther.

Sykehjemmet hvor tragedien skjedde er det eneste i Vardø. De ansatte er kraftig preget av hendelsen.

- Jeg tror alle som jobber her er i sjokk. Dette kom som en stor overraskelse, og vi jobber nå med å bearbeide dette, sier helseleder i Vardø kommune, Tom Olav Stavseth, til TV 2 Nettavisen.

Krisemøte
Helselederen forteller at det onsdag kveld pågår et krisemøte hvor både ansatte på sykehjemmet, kommunelegen og folk fra ambulansetjenesten deltar.

Først torsdag vil ordfører og rådmann i Vardø bli formelt informert om saken, og det ventes ikke at avdødes identitet vil offentliggjøres for etter dette møtet.

Politiet i Vardø vil torsdag avgjøre om de skal etterforske saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere