RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

800 tenåringer i inkassotrøbbel

Sist oppdatert:
Norske 19-åringer har ti ganger så mange betalingsanmerkninger som 18-åringene.

- Det er skremmende å se hvor mange ungdommer som ikke betaler for seg og som ender med dom fra forliksrådet og utleggsbegjæring til namsmannen. Samfunnet må lære barna ansvarlig pengebruk, sier administrerende direktør Rune Viermyr i inkassoselskapet Intrum Justitia.

Over 800 norske tenåringer har nå betalingsanmerkninger etter slike dommer. Ferske tall fra CreditInform viser at beløpet tenåringene skylder tidobles fra de er 18 til de fyller 19 år. 19-åringene har 7,4 millioner kroner i slike krav.

- Oftest begynner det med småbeløp på grunn av mobiltelefonbruk eller små kredittkjøp. En regning på tusen kroner kan til slutt ende opp med et krav på det mangedobbelte, etter å ha vært innom inkassobyrå, forliksråd og namsmann, sier Viermyr i en melding fra det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

For tenåringsjentene ligger kravene i gjennomsnitt på 7000 kroner, mens guttenes overstiger 11.000.

En betalingsanmerkning gjør livet vanskelig. Det setter en stopper for lån og kredittkjøp, og det kan bli vanskelig å få tegnet forsikringer og abonnement på strøm og telefon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere