RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8000 får fortsatt parasittvann

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Bergen kommune har nå redusert forsyningen av Giardia-infisert vann til innbyggerne. 8000 personer får fortsatt infisert vann, og færre blir det ikke.

Reduksjonen som de siste dagene har blitt foretatt av Bergen kommunes vann- og avløpsetat, har nå kommet så langt som det er teknisk mulig.

Det betyr at 8000 beboere pluss arbeidende fortsatt vil få forurenset vann fra Svartediket, inntil smittekilden er lokalisert.

- Nå er det bare brudd på vannledninger eller andre uforutsette hendelser som vil rokke ved dette bildet. Vannforsyningen fra Svartediket vil være på dette nivået til vi vet noe mer om hva som er årsaken til smitten fra Giardia-parasitten, sier fagdirektør Ivar D. Kalland i etaten.

Liste over gatenavn som fortsatt forsynes med drikkevann fra Svartediket finner du her. Detaljert kart over det samme kan lastes her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere