RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8.000 overtidstimer i smittejakten

Sist oppdatert:
Jakten på E.coli-bakterien og fugleinfluensa har så langt kostet Mattilsynet 23, 3 millioner kroner.

Merkostnadene til E.coli-jakten vært på 12, 3 millioner kroner, viser en foreløpig oversikt. Over 8.000 overtidstimer har gått med i arbeidet. Flere millioner er også brukt på overvåking, reisevirksomhet, analyser og liknende. Overtidsbruken til heltidsansatte er så langt ikke medregnet. Det viser tall P4 har fått tilgang til.

- Og det er bare foreløpige tall. Vi vet at kostnadene vil øke en god del i tiden framover, for arbeidet er på ingen måte over, sier Jarleif Nordheim, administrasjonsdirektør i Mattilsynet.

Parallelt med E.coli-arbeidet har Mattilsynet brukt betydelig ressurser i arbeidet med et mulig fugleinfluensautbrudd. Til nå er det registrert 22.000 arbeidstimer. Merkostnaden er på 11 millioner kroner.

Nå er Nordheim bekymret:

- Merkostnadene er såpass store at vi er helt avhengig av å få det aller meste dekket gjennom ekstrabevilgninger fra regjeringen. Om vi må dekke merkostnadene over eget budsjett vil det få store konsekvenser for aktiviteten til Mattilsynet resten av året, sier Nordheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere