RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80.000 fattige barn i Norge

Boken Har vi råd, mamma? kommer med løsninger på barnefattigdommen i Norge, som i dag rammer 80.000 barn.

Utgangspunktet for boken er at 80.000 norske barn lever i familier med inntekt under fattigdomsgrensen eller mottar sosialhjelp.

Disse barna vokser opp i hjem der kjøleskapet ofte er tomt mot slutten av måneden, og de kan ikke delta i sosiale aktiviteter som fødselsdager og fritidsaktiviteter.

Ensomme barn
- Jeg er så vant til å være alene. Jeg har alltid vært mye alene. Jeg er vant til at folk drar på kino uten meg, eller andre steder uten meg, på ferie og slike ting, sier en 13-åring i boken.

Foruten å være urolige og triste over familiens dårlige økonomi opplever disse barna at de faller utenfor et fellesskap andre har en naturlig plass i.

Ikke å ha ting og ikke å kunne gjøre ting har en tilleggsdimensjon om handler om sosial rangering.

- VI forelår helt konkret at alle tilbud til barn bli billigere, sier SV-leder Kristin Halvorsen, som deltok i en debatt om barnefattigdom rundt boklanseringen hos Redd Barna.

Avskaffe sosialhjelp
Forfatterne vil kvitte seg med alt som heter sosialhjelp.

- Ved å avvikle ordningen med økonomisk sosialhjelp, erstatte den med trygd og øke nivået på trygdeytelsene, kan fattigdommen i Norge i dag fjernes, sier forfatterne Karin Gustavsen Tvetene og Per-Arne Stolanowski.

Forslaget høster applaus fra SV-lederen, som blant annet mener at barnetilleggene til trygdeytelser er en vits.

- Hva er vel 17 kroner dagen, spør hun.

Boken Har vi råd, mamma? er en fag- og debattbok, som lanseres hos Redd Barna i dag. Den baserer seg på kunnskap om barnefattigdom og kunnskap fra barn og unge som lever i familier med svært lav inntekt eller på sosialhjelp.

Begge forfatterne er sosionomer og har tidligere skrevet flere bøker om sosialt arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere