*Nettavisen* Nyheter.

800.000 flatskjermer er ubrukelige

Norsk IT-presse har fråtset i de mest absurde og provoserende artikler i dag. Se oversikten her.

01.04.08 14:33

Teknisk Ukeblad kom i dag med sjokkmeldingen om at 800.000 HD-skjermer solgt i Norge ikke er kompatible med bakkenettet.

Ifølge bladet sier Rolf Bårdsen i Digital TV-leverandørenes landsforening (DLF) at det kunne bli aktuelt å gi kundene pengene tilbake.

En mulig løsning på problemet er ifølge TU den såkalte FASP-teknologien.

Vil forby raskt bredbånd
ITavisen forsøkte virkelig å provosere sine lesere i dag tidlig med nyheten om at musikkindustriens bransjeorganisasjon IFPI har forslått for regjeringen å forby bredbånd raskere enn 10 megabit.

I dag tilbyr en rekke leverandører 20 megabit og høyere.

- Dette er altfor mye, og innbyr til piratvirksomhet. Ingen privatpersoner trenger mer enn 10 Megabit for å sjekke mailen sin eller lese VG, skal IFPIs leder Marte Thorsby ha sagt til ITavisen.

Pirater blir avslørt i stor skala
En og annen pirat ble nok livredd i dag tidlig da Computerworld konkluderte med at norske nettleverandører skulle samarbeide med Advokatfirmaet Simonsen ved å utlevere identiteten til norske fildelere.

Computerworld hevdet å ha meget sikre kilder på at Justisdepartementet hadde gitt nettleverandørene påtrykk om å snu i saken som eksploderte på fredag.

Vil ta betalt for gratistjeneste
En av grunnsteinene til det såkalte Hardware-nettverket er nettstedenes felles diskusjonsforum, som er Norges nest største.

I dag kom meldingen om at nettstedet ville innføre en månedsavgift på 20 kroner per måned som kunne betales via SMS. Artikkelen ble ikke overraskende nok kommentert aktivt i nettopp diskusjonsforumet.

Prisguide-tjeneste vil starte nettbutikk
Søstepublikasjonen til Hardware.no, Akam, kom i dag med en annen noe overraskende nyhet. Nettverket som ble startet som en protest mot dårlig service i en nettbutikk, og har bygget opp en gigantisk prisguide-tjeneste, hevdet i dag at de nå skulle starte en egen nettbutikk kalt Hardwarebutikken (HWB).

Kanskje et litt spesielt steg for nettsider som ønsker å fremstå som uavhengige rådgivere.

Forvirringen ble kanskje ikke mindre for enkelte av at det for noen år tilbake ble startet opp en nettbutikk med nettopp dette navnet, som senere byttet navn og solgte domenenavnet sitt nettopp til Hardware-nettverket.

Lese andres SMS-meldinger
En av dagens definitivt mest leste saker her på Nettavisen var den om at du nå kunne lese andres SMS-meldinger gjennom et smutthull i norske teleoperatørers servere.

Nysgjerrige lesere som ville prøve tjenesten fikk først to meget suspekte SMS-meldinger, med en tredje melding om at de kanskje burde sjekke datoen.

Nettavisens redaksjon har siden nyhetene havnet på nett i dag fått tilbakemeldinger fra øverste hold i Telenor som melder om meget sinte kunder. Ledelsen har derimot tatt det med et smil.

James Bond-inspirert Google-spøk
Australske Google er åpenbart inspirert av en James Bond-film, og kunne i dag presentere at de ville komme med en tjeneste kalt Gday som ville gi deg morgendagens nyheter.

Med Google er det aldri lett å vite. Selskapet har nemlig en tendens til å slippe sine mest oppsiktsvekkende nyheter nettopp på 1. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag