RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

81 personer evakuert i Rjukan

Se opptaket Bjørn Tore Bekkeli tok av flommen i Hemsedal.

81 personer ble torsdag evakuert på grunn av flom og stor rasfare i Rjukan. Skolen og barnehagen vil ikke åpne før skredeksperter har sjekket området.

Ved 20-tiden torsdag kveld var vannstanden i ferd med å synke, men ingen av de 81 evakuerte fikk ennå flytte tilbake til husene sine. Ingen var så langt kommet til skade på grunn av flommen.

Frykter jordras
- Vi er fortsatt engstelige for at det skal gå jordras. Nedbør og snøsmelting har fått en del bekker til å gå helt ukontrollert nedover fjellsidene og inn i Rjukan sentrum. Nå ser det imidlertid bedre ut og vi er litt mer optimistiske, sa sektorsjef Tor Byholt i Tinn kommune til NTB torsdag kveld.

Han sier at vannmassene har gjort stor skade på mange veier. Vann og kloakk har flommet inn i mange kjellere.

- Både barnehagen og skolen vil være stengt fredag. Vi kommer ikke til å la noen vende tilbake til de utsatte områdene før vi har hatt en gjennomgang av en skredekspert, sier han.

- Vær forsiktig
Flere veier i kommunen er sperret av vannet.

- Vi oppfordrer folk til å ferdes med forsiktighet, sier Byholt.

Store mannskaper arbeidet hele torsdag for å begrense flomskadene mest mulig.

- Det ser ut til at situasjonen bedrer seg. Vi pumper bort vann på de mest utsatte stedene. Folk fra Sivilforsvaret deltar i arbeidet. Det virker som situasjonen er under kontroll, sier sektorsjefen i Tinn kommune.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere