RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-leder Knut Arild Hareide deltok på Pride-feiringen i Oslo lørdag. Det falt ikke i god jord hos flere KrF-medlemmer, som meldte seg ut.
KrF-leder Knut Arild Hareide deltok på Pride-feiringen i Oslo lørdag. Det falt ikke i god jord hos flere KrF-medlemmer, som meldte seg ut. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

82 utmeldinger etter KrF-lederens Pride-deltakelse

82 personer har meldt seg ut av KrF etter at partileder Knut Arild Hareide deltok på Oslo Pride. Fylkesleder i Hordaland mener deltakelsen er et selvmord for partiet.

– Jeg har sett på utmeldinger som har kommet til meg at flere av dem som har meldt seg, ut er aktive støttespillere i partiet. Det er noe man må ta på ytterste alvor. Jeg ser på denne saken som et selvmord for partiet, sier fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF til Vårt Land.

Hareide viste støtte til LHBT-miljøet etter massakren i Orlando i USA ved å delta på den årlige Pride-paraden i Oslo.

10 personer har meldt seg inn i partiet etter Hareide deltok i feiringen. KrF-historiker Kåre Solhjell mener det er lurt på sikt å kjøre en mer åpen linje for partiet KrF.

– Det har skjedd en utvikling i holdningene, og man kan ikke stampe imot denne snart enstemmige etiske oppslutningen omkring homofili. Det er tydelig hvilken retning utviklingen går, og jeg mener det er riktig retning, sier han til avisen.

Hareide har ikke selv ønsket å kommentere saken, men uttaler via sin kommunikasjonsrådgiver at det er legitimt at medlemmene viser sitt standpunkt, men at han er uenig i at Pride-deltakelsen er «selvmord for partiet». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere