*Nettavisen* Nyheter.

824 tvangsreturer i oktober

NÅR MÅLENE: Politiets utlendingsenhet transporterer ut flere uten lovlig opphold enn noen gang. Regjeringens mål er 7100 tvangsreturer før året er omme. Bildet er fra Trandum transittmottak, som i mange tilfeller er siste stoppested før Gardermoen for de som kastes ut. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Det høyeste antall tvangsreturer på én måned.

11.11.14 07:59

Oktober-tallene fra Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter ny rekord i antall tvangsreturer, slik Nettavisen skrev fredag.

Les også: Mot ny rekord i antall tvangsreturer

Etaten la mandag ut tallene på sin nettside. Oppsummeringen viser 824 uttransporterte i oktober, det høyeste på én måned noen gang.

Av de 824 var 196 ilagt en straffereaksjon. Så langt i år har PU uttransportert 5876 personer, hvorav 1986 var i lagt en straffereaksjon. Av disse er det flest med statsborgerskap fra Romania (18 prosent), Polen (13 prosent) og Nigeria (12 prosent).

19 prosent økning

Politiets utlendingsenhet ligger med antallet uttransporteringer så langt i år 19 prosent foran fjorårets tall på samme tid.

I september gjennomførte Politiets utlendingsenhet 763 uttransporteringer av personer uten lovlig opphold, og det var det høyeste månedstallet i etatens historie inntil da.

55 barn i oktober

I september var antallet barn som ble tvangsreturnert sammen med sine foreldre også rekordhøyt - 106. I tillegg ble var det én enslig mindreårig. I oktober ble 55 mindreårige uttransportert av politiet. 54 reiste sammen med sin familie.

Les også: Her settes asylsøkeren på flyet ut av Norge

Politiets utlendingsenhet har fått søkt sine ressurser og har kunnet ansette flere for å kunne oppfylle regjeringens målsetting om flere tvangsreturer. Måltallet etaten styrer etter for 2014, er 7100.

- Har vi ikke en effektiv uttransport av dem som ikke faller inn under asylinstituttet, undergraver vi hele instituttets betydning. Jeg tror man skal være forsiktig med å si at det er lurt å ikke gi politiet midler til å tvangsreturnere effektivt, og at det er lurt å la folk bli sittende lenge i mottak, sier PU-sjef Kristin Kvigne til Dagsavisen.

Les også: Beskylder Kallmyr for desinformasjonNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.