*Nettavisen* Nyheter.

86-åring tapet fast og ranet

86-åringen sovnet i lenestolen foran fjernsynet. Da han våknet, hadde to ranere tapet ham fast til stolen.

21.08.08 15:33

Torsdag ettermiddag står politiet i Grimstad fortsatt uten spor etter de to mennene som sto bak ranet eller ransforsøket hos en 86 år gammel mann.

- Vi har dessverre ingen signalement å gå ut med, utover at det skal dreie seg om to menn, sier stasjonssjef Dagfinn Fløystad ved Grimstad politistasjon til Nettavisen.

Politiet har avhørt fornærmede, som var sterkt medtatt etter hendelsen og ble sendt til sykehus. Han slapp imidlertid fra det hele uten fysiske skader og kunne senere skrives ut.

Politiet sier de to gjerningsmennene har tatt seg god tid mens de romstert rundt i huset på jakt etter verdisaker.

Etterforskes som grovt ran
Det er foreløpig uklart om gjerningspersonene fikk med seg noen verdisaker, men saken etterforskes som et mulig grovt ran eller ransforsøk. Politiets kriminalteknikere ble sendt til stedet for å sikre spor.

Sovnet i tv-stolen
Ifølge Agderposten har de to gjerningsmennene trolig tatt seg inn i huse via mannens ulåste ytterdør. Der fant de 86-åringen sovende i stolen foran TV. Ransofferet ble tapet fast til stolen mens gjerningsmennene rotet rundt i huset.

- Det kan virke som om de ikke har fått med seg penger, men det gjenstår å se utover i etterforskningen, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til agderposten.no.

Meldingen kom til politiet klokka 04.55 natt til torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.