*Nettavisen* Nyheter.

88.000 arbeidsledige og på tiltak

Nye tall fra Nav viser en liten økning på 200 helt arbeidsledige i mai og 2.500 flere enn for ett år siden. Foto: Torger Jansen

Nye tall fra Nav viser en liten økning på 200 helt arbeidsledige i mai og 2.500 flere enn for ett år siden.

29.05.15 10:49

Nye tall fra Nav viser en liten økning på 200 helt arbeidsledige i mai og 2.500 flere enn for ett år siden.

Ved utgangen av mai var 75.000 personer registrert som helt ledige hos Nav, noe som gir en ledighetsprosent på 2,7. I tillegg er 13.600 arbeidssøkende på tiltak. Det gir en bruttoledighet på 3,2 prosent.

Oljebransjen blør
Ledigheten øker mest på Sørvestlandet og særlig i Rogaland, der antall ledige har økt med 49 prosent siden mai i fjor.

– Den reduserte aktiviteten i oljebransjen gir tydelig økning i ledigheten i fylker hvor oljebransjen sysselsetter mange, og for yrkesgrupper som ingeniører og industriarbeidere. Dette blir likevel motvirket av at ledigheten faller i andre deler av landet, slik at ledigheten for landet samlet kun har økt svakt de siste månedene, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Kjersti Monland.

Ingeniør-økning
Blant ingeniører og ansatte innen IKT-fag har antall ledige steget med 61 prosent det siste året til 5.400 personer. Blant ingeniører og sivilingeniører har ledigheten økt med 143 prosent siden mai i fjor.

– Jeg har forståelse for at det oppleves som brutalt å miste jobben. Vi har likevel gode velferdsordninger for dem som blir arbeidsledige, som de får i påvente av ny jobb. For dem som er blitt arbeidsledige er det ett viktig mål; komme over i ny jobb, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Ledigheten har falt mest i Hedmark, Oppland og Østfold. Men Østfold har likevel landets høyeste registrerte arbeidsledighet med 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Oslo, Telemark og Aust-Agder ligger like bak med en ledighetsprosent på 3,3. (©NTB)

Les også: Rekordmye trygdesvindel avslørt i år
Les også: Marita ventet 17 måneder på sykepengene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.