*Nettavisen* Nyheter.

9 år for narko i vagina og koffert

En 20-årig litauisk kvinne er dømt til ni års fengsel for smugling av narkotika i skjeden og i en koffert.

Kvinnen, som er litauisk statsborger, ble stoppet da hun kom til Flesland flyplass fra Amsterdam lørdag 25. januar i år. For tollerne var det bingo.

I kvinnens koffert, som var utstyrt med dobbel bunn, fant de over 4,6 kilo amfetamin og 87 gram heroin. I tillegg hadde hun gjemt 207 gram heroin i vagina, pakket i kondomballer.

Visste hva hun gjorde
Heroinen som ble funnet i vagina og i kofferten er av laboratoriet ved Kriminalpolitisentralen bestemt til en styrkegrad på henholdsvis minimum 31 og 30 prosent.

«Hun var kjent med hvilke typer narkotika som befant seg i vagina og kofferten og vekten av disse,» heter det i dommen fra Gulating lagmannsrett.

Kurér
Kvinnen opererte som kurér da hun kom til Bergen i januar. Etterforskningen har ikke avdekket hvem hun smuglet på oppdrag for eller hvem som var mottakerleddet i Norge. Lagmannsretten legger til grunn at narkotikaen var ment for omsetning her i landet.

Ifølge egen forklaring påtok hun seg oppdraget mot en godtgjørelse på 5000 Euro (drøyt 40.000 kroner).

Den litauiske 20-åringen er mor til et barn på 3 år som bor i Nederland. Hun har ingen fast inntekt og ingen utdannelse utover niårig skole. Hun har i perioder oppholdt seg i Norge.

Åtte år
I Bergen tingrett ble kvinnen 15. august i år dømt til fengsel i ni år. Lagmannsretten har imidlertid senket straffen med ett år.

- I formildende retning legges vekt på at tiltalte er ung av alder sett i forhold til den alvorlige forbrytelsen hun er funnet skyldig i, heter det i dommen. Hun var 19 år da hun ble pågrepet.

Mindretallet ønsket sju års fengsel, men flertallet mente at Høyesterettspraksis tilsa at fengsel i åtte år var passende. Til fradrag kommer 327 dager kvinnen har sittet i varetekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag