RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

9-åring i UD-klemme

Sist oppdatert:
Alene i Afrika i 17 måneder på grunn av rot ved norsk ambassade.

En nigeriansk alenemor giftet seg i fjor med en nordmann i Nigeria. Men det som skulle bli en drøm for familien, er i stedet blitt et mareritt. I 17 måneder har kvinnens ni år gamle sønn vært alene igjen i Afrika.

TV 2 Sumo: Se TV 2s reportasje her

Takket være sommel og rot i den norske ambassaden.

Åtte år gamle Kelvin var overlykkelig da moren Suzann giftet seg med Jon Morten Ebbestad. Han fikk en god tone med sin nye pappa, og gledet seg flyttet til Norge.

Moren og stefaren bor i dag på Løken utenfor Lillestrøm. De har fått en liten datter, men storebror er alene igjen i Afrika.

- Valget nå er at enten må gutten komme hit eller så flytter hun faktisk ned igjen til Nigeria. Det er jo sønnen hennes. Hun må jo få møtes sønnen sin. Det er tøft, sier Jon Morten Ebbestad til TV 2 Nyhetene.

Paret har forsøkt alt for å få Kelvin til Norge.

Den lille gutten var på Norges ambassade i Nigeria bare få dager etter bryllupet i februar i fjor. Men det husker ikke ambassaden.

- Nei, det er vi ikke kjent med. Vi har registrert denne saken 29. august i fjor, sier ambassadør Tore Nedrebø i Nigeria til TV 2 Nyhetene.

Men familien har et dokument som viser at gutten fikk avslag på søknaden om å besøke sin egen mor i februar i fjor.

I brevet til åtteåringen står det at ambassaden tviler på hans intensjon om å returnere siden moren din for tiden bor i Norge.

Saken har gått hardt innpå Kelvins mamma.

- Jeg savner ham så veldig at jeg ikke en gang klarer å spise, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Kelvin er også blitt bedt om å avlegge en DNA-test for å sjekke at han faktisk er Suzanns sønn. Ambassaden innrømmer nå at saken har tatt lengre tid enn nødvendig.

- I dette tilfellet har saken tatt lengre tid enn nødvendig, fordi DNA-testen først ble sendt til Norge og ikke til et laboratorium i England, noe vi beklager. Så viste det seg at vi måtte ta prøven på nytt, forklarer ambassadøren.

Det betyr at Kelvin må reise tilbake til ambassaden for fjerde gang. Turen tar 14 timer, tur-retur.

For Kelvin er dette vanskelig å forstå,

- Han tror ikke på oss lenger. Dette har tatt 17 måneder. 8. juni var bursdagen hans, og den dagen var han sikker på at han skulle få feire i Norge. Det hadde vi lovet ham og trodd alle sammen. Så han ville rett og slett ikke prate med oss på bursdagen sin, forteller Jon Morten Ebbestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere