*Nettavisen* Nyheter.

9-åring sporløst forsvunnet fra Mysen

Foto: tipser.no/DANIEL DALE LAABAK

En ni år gammel jente forsvant fra Mysen mandag. Politiet holder alle muligheter åpne.

15.04.08 07:40

Store politistyrker fra hele Østlandet, flere frivillige og et Sea King redningshelikopter med varmesøker har i hele natt lett etter den lille jenta. I morgentimene sendes et politihelikopter til Mysen for å fortsette søkene.

Hun ble sist sett på vei hjem fra skolen i 15.30-tiden mandag.

- Hun gikk i en retning som var naturlig når hun skulle hjem fra skolen, sier lensmann Peter Henning Tollefsrud ved Eidsberg lensmannskontor til Nettavisen.

De siste observasjonene av jenta ble gjort ved henholdsvis Mega-butikken på Mørstadsenteret, ved Bergerkrysset og på vei mot en bussholdeplass i retning Vandugbakken.

Tredjeklassing
Jenta går i tredje klasse på Mysen barneskole i Østfold. Hun er ca 130 cm høy og spebygd med svart, langt hår.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Smaalenene/Eivind Lid

Hun hadde på seg en hvit jakke, brune støvletter og blå ransel da hun forsvant. Hun er fra Thailand, men forholdsvis lys i huden.

Ønsker kontakt med vitner
Jentas stefar ble bekymret og varslet skolen da hun ikke kom hjem, ifølge smaalenene.no. Kl. 18.30 mandag kveld ble politiet varslet. Hovedredningssentralen ble varslet tre timer senere.

Politiet har ingen formening om hva som kan ha skjedd med jenta, som ikke har vært meldt savnet før.

- Det er klart at dette er bekymringsfullt. Vi holder alle muligheter åpne, sier Tollefsrud.

Politiet er interessert i vitneobservasjoner om hva som har skjedd i området rundt Mega, Mørstadsenteret og Bergerkrysset.

Mulige vitner bes kontakte politiet på tlf. 69 89 84 40.

Den vanlige skoleveien
Letemannskaper og politihunder lette først i området rundt Vandugbakken, men utvidet etter hvert søket til store deler av Mysen sentrum.

Det aktuelle området består stort sett av boligområder, men det er også noe krattskog i området.

- Hun har gått langs skoleveien, og dette er en vei hun kjenner godt. Hun har fulgt fortauet og hadde bare strake veien å gå hjem, sier Tollefsrud. Ni-åringen bor to kilometer fra skolen.

Helikopter og hunder
Hundepatruljer fra Oslo, Follo og Romerike ble kalt ut for å delta i aksjonen.

- Vi leter gjennom hele natten, sier operasjonsleder Jarl Andersen i Follo politidistrikt til Nettavisen. Kl. 05.35 er et politihelikopter på vei fra Gardermoen for å fortsette søket.

Et Sea King helikopter med varmesøking ble satt inn fra Rygge mandag, men det vendte tilbake kl. 03.00 natt til tirsdag.

- Det blir fortløpende vurdert om vi drar ut igjen i morgen, sier redningleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen. Det var fine søkeforholdet, og det skal ikke være spesielt kaldt ute.

(Artikkelen fortsetter nedenfor.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Smaalenene/Eivind Lid


Frivillige bidro

I tillegg til politiet var rundt 60 frivillige med på letingen mandag kveld. Mange av de frivillige var tenåringer eller foreldre med barn på Mysen skole.

- Vi kunne ikke sitte inne. Vi skal ut og lete med lommelykt fra bilen. Vi vil gjøre vårt, sa Erik Antonsen og Tommy Larsen til smaalenene.no.

HTML EMBED

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.