RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

91-åring plassert i trappen

Sist oppdatert:
Da Bjarne Nilsen (91) ble sendt hjem fra Haraldsplass sykehus i en drosje, var det ingen som kunne bære ham opp i tredje etasje. I to timer ble han liggende i oppgangen.

91-åringen har hofteproblemer og kan ikke gå selv. Bygningen han bor i har ikke heis. Å komme seg opp til sin egen leilighet i tredje etasje, uten hjelp, var derfor umulig for Nilsen. Likevel sendte Haraldsplass 91-åringen hjem med drosje etter en ukes opphold på sykehuset, skriver Bergensavisen.

Drosjesjåføren hjalp Nilsens to døtre med å få den gamle og uføre mannen innenfor døren. Hjemmesykepleien kom, etter at døtrene utløste farens trygghetsalarm, men de klarte bare å bære ham opp til første trappeavsats. Der ble han liggende på gulvet og fryse, før han fikk hjelp.

Både hjemmesykepleien og døtrene ringte etter ambulanse for å få hjelp til bære 91-åringen opp til sin egen seng. Utpå ettermiddagen kom ambulansepersonalet og bar 91-åringen. Da hadde han ligget i trappen i to timer.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de har sendt ham hjem i en drosje når han ikke kan gå. Mens jeg snakket med ambulansetjenesten, spurte de hvem som skulle betale for ekstraturen, forteller datter Åse Nilsen til BA. Hun mener dette viser hvor dårlig det står til med eldreomsorgen.

Ved Haraldsplass sykehus har ingen ønsket å kommentere saken overfor avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere