RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abbas har landet

Sist oppdatert:
Palestinernes president Mahmoud Abbas har landet i Norge.

Abbas landet på Gardermoen ved 19-tiden tirsdag kveld, og ble møtt av representanter fra norske myndigheter.

I løpet av sitt besøk i Norge skal den palestinske presidenten blant annet møte kong Harald, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Abbas` besøk i Norge har vakt oppsikt, og er blitt omtalt i flere utenlandske medier. USA har bedt norske myndigheter om å ikke møte presidenten, noe de ikke kommer til å ta hensyn til.

Hovedtema for besøket vil være pengestøtten til palestinerne. Den norske regjeringen har gjort det klart at det ikke er aktuelt å overføre mer penger til Hamas-regjeringen før den anerkjenner Israel og tar avstand fra voldsaksjoner.

Abbas mener støtten i stedet kan kanaliseres til PLO og presidentens kontor. Hvis ikke, blir følgene dramatiske, mener han.

- En fortsatt boikott av pengeoverføringer til den palestinske regjeringen kan føre til katastrofe på Vestbredden og i Gaza, sa han til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere