*Nettavisen* Nyheter.

Abid Raja på Twitter: - Våknet opp til denne meldingen

TRAKKASERT PÅ SMS: Abid Raja er en norsk advokat og stortingspolitiker for Venstre. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Enkelte muslimer kan få sagt det, sier politikeren.

24.09.16 17:30

Lørdag delte Venstre-politiker Abid Raja et innlegg på Twitter med skjermdump av SMS-meldinger han skal angivelig ha mottatt på sin telefon.

- Våkna nå i Canada med slik hyggelig melding på min mobil. Kanonfølelse! Enkelte muslimer kan få sagt det, twitrer politikeren som bildetekst.

På skjermdumpen kan man lese flere trakkaserende setninger der det blant annet står at Abid Raja «er en skam for pakkiser og muslimer».

«Må Allah gi deg uhelbredelig sykdom, engstelighet, trengsel, fattigdom, et smertefullt og yngelig liv for døden (...)», fortsetter meldingene.

Nettavisen har forsøkt å kontakte personen som skal ha sendt SMS-ene uten at vi foreløpig har oppnådd kontakt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SMS-MELDINGENE er blitt delt på Twitter. (Skjermdump Twitter). Foto: Abid Raja/Twitter

Advarte mot forbud
Den profilerte Venstre-politikeren gikk lørdag ut i til VG og advarte Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre mot å bidra til et forbud mot bruk av burka og nikab fordi «vi politikere ikke bør blande oss bort i hva folk skal ha på seg.»

Samtidig gjorde Raja det klart at han er lite begeistret for tildekkingen:

– Jeg kan godt være ærlig om mine følelser når jeg ser kvinner i burka og nikab: Ofte føler jeg synd på dem og jeg blir også flau på vegne av muslimene. Jeg har faktisk også kjent på følelse av vemmelse, sier han til avisen.

Gjør inntrykk
Raja sier til ABC Nyheter at hat-meldingene gjør inntrykk på ham, men uten at han skifter mening om plaggene av den grunn.

– Klart slike meldinger går inn på en, vi politikere er ikke laget av stein. Men jeg lar ikke slikt knekke min motivasjon til å tale ukulturen imot. Mer enn noen gang behøver innvandrermiljøet indre endring – og jeg akter å fortsette å utfordre muslimer til endring, skriver Raja i en SMS til nettavisen.

Regjeringen har sagt nei til et nasjonalt nikab-forbud i skolen, til tross for at Fremskrittspartiet er for. Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har sagt at han ikke avviser et slikt forslag.

Ble dømt

Tidligere i år var det programleder og NRK-kjendis Haddy N`jie som opplevde å bli trakkasert på sin Facebook-side.

«Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla Nigger», var noe av det Facebook-brukeren publiserte.

Den 34 år gamle mannen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel av Oslo tingrett for å ha hetstet TV-profilen på nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag