RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot å bade i Oslofjorden

Sist oppdatert:
Denne flasken inneholder over 5.000 tarmbakterier. Sjekk listen over farlige strender her.

(iOslo.no) De siste dagenes voldsomme regnskyll har ført mye kloakk rett ut i Oslofjorden. Nå har Helse- og velferdsetaten i Oslo kommune målt svært høye verdier av tarmbakterier på flere populære badestrender, og de la ut denne beskjeden på hjemmesidene sine torsdag:

«På grunn av mye nedbør og påfølgende kloakkoverløp, anbefales det ikke å bade i fjorden. Nye prøver tas torsdag 5. juli. (resultat foreligger kl 12. fredag)».

Fraråder all bading
- Dette rådet gjelder for hele Oslofjorden nå, sier Tore Joranger, overingeniør i Helse- og velferdsetaten.

Sollerudstranda og Hydrostranda er verst på listen, med henholdsvis 5.500 og 5.200 tarmbakterier per desiliter vann. Også ved Hovedøya og Hvervenbuka vurderes badevannskvaliteten som dårlig, men 1.500 og 1.100 tarmbakterier per desiliter vann.

Sjekk hele listen til Helse- og velferdsetaten her.

Alt over 1.000 - dårlig
- Tallene vi har målt er mye i forhold til hva vi har sett tidligere år. Badevannet er normalt veldig bra i Oslofjorden. Nå lekker det ut ting her og der, sier Joranger.

Alt over 1.000 regnes som dårlig badevann, og man fraråder bading i disse tilfellene.

Også i Årvolldammen er det målt svært dårlig vannkvalitet - her er det 3.700 tarmbakterier per desiliter vann.

Sjekk listen
Svært mange av de mest populære badestedene er ikke målt, siden de bare måles én gang i måneden, fordi de normalt har god badevannskvalitet. Det vil si at om strendene ser bra ut på listen, så kan de være målt før regnet satte inn.

- Når det er over 1.000 tarmbakterier per desiliter vann på en strand, går vi alltid ut dagen etter og tar en ny måling på disse strendene. Men vi tar ikke de andre strendene, selv om vi har målt høye tall nå, sier Joranger.

Les flere nyheter på iOslo.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere