RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot at barn reiser alene

Sist oppdatert:
Barneombudet, NSB og busselskapene kommer med skjennepreken til norske foreldre for å la barna reise alene.

Ifølge informasjonsrådgiver Sidsel Bjerke Hommersand hos Barneombudet er barn som reiser alene på buss, båt eller tog, et økende problem, skriver Aftenposten.

- Vi oppfordrer sterkt foreldrene til å ta ansvar for barna sine. Det er ikke bare å sende dem alene av gårde, for å overlate foreldreansvaret til sjåføren eller konduktøren, sier Bjerke Hommersand.

Blant annet advarer Barneombudet skilte foreldre om å la barna gå i skytteltrafikk mellom to bosteder. Sammen med barnepsykolog Magne Raundalen har Barneombudet laget retningslinjer for foreldre med barn som reiser alene.

Bussjåfør Arnfinn Heggestad forteller til avisen at sjåførene til stadighet må hjelpe små barn som reiser alene, og mener foreldre bør ta mer ansvar. Også NSB opplyser at de opplever problemer med barn som reiser alene og ikke kan opplyse om hvor de skal av, eller hva de heter til etternavn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere