*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot brann-kvakksalvere

Hvem som helst kan i dag kalle seg ekspert på brannsikkerhet. Det kan fort føre livsfarlige brannfeller, mener brannekspert Dag Skansen.

16.07.05 07:06

Skansen er selv styremedlem i Brannfaglig Fellesorganisasjon (BFO) og mener mange av dagens aktører er inkompetente og useriøse, ifølge Aftenposten.

I 1997 ble den kommunale bygningskontrollen nedlagt, noe som førte til at ansvaret for å anbefale branntekniske løsninger ble overført til dem som tegner, prosjekterer og bygger husene. Dette førte til at antall firma som driver brannkonsulenttjenester økte fra 27 til rundt 700 på kort tid.

- Konsekvensene er at eiere av bygg ikke er klar over den reelle brannfaren på eiendommen, sier Skansen til Aftenposten. Nå foreslår han en sertifiseringsordning for å luke ut de useriøse aktørene.

Da Sintef gransket situasjonen i fjor, var konklusjonen nedslående. Avdelingsdirektør i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB), Kari Jensen, sier til avisa at man i dag ikke kan stole på at brannsikkerheten er ivaretatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.