*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot brannfarlig vifte

Elkjøp ber igjen folk returnere en brannfarlig gulvvifte. Flere hundre vifter kan fortsatt være i bruk.

I januar gikk Elkjøp ut og ba kunder som har kjøpt Matsui EF20TRS gulvstående vifte om å levere den tilbake på grunn av mulig fare for antennelse. Så langt er kun 160 av de 800 viftene Elkjøp har solgt i Norge levert inn. Nå iverksetter elektrokjeden en storstilt annonsekampanje i de største riks- og regionalmediene for å få folk til å reagere.

De brannfarlige viftene ble solgt i perioden mai til oktober 2005.

Kunder som returnerer viften tilbake til nærmeste Elkjøp eller Lefdal-varehus får pengen tilbake for viften. Når man leverer viften er kvittering er en fordel, men ikke et krav, skriver Elkjøp i en pressemelding.

- En årsak til at responsen har vært såpass dårlig er sikkert at folk ikke akkurat har hatt fokus på vifter i vinter, sier administrerende direktør Bengt Bårdsen i Elkjøp.

Han tror viftene kommer frem igjen sammen med sommervarmen.

- Siden det er rapportert om tilfeller hvor gulvviften kan ha forårsaket antennelse, er det svært viktig for oss at folk ikke fortsetter å bruke disse. Våre kunders trygghet har høyeste prioritet, og vi kan ikke ta noen sjanser, sier Bårdsen.

Totalt er det solgt ca 1.400 vifter i Norden. 800 av disse er ute hos kunder i Norge.

Elkjøp kjenner ikke eksakt til hva som forårsaker en mulig antennelse i viften. Tekniske undersøkelser hos Politiet og NEMKO kan ikke bekrefte elektrisk svikt i produktet, men det kan ikke utelukkes at EF20TRS har en elektrisk svikt som kan forårsake kortslutning, og mulig antennelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.