Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot brannfarlig vifte

Elkjøp ber igjen folk returnere en brannfarlig gulvvifte. Flere hundre vifter kan fortsatt være i bruk.

I januar gikk Elkjøp ut og ba kunder som har kjøpt Matsui EF20TRS gulvstående vifte om å levere den tilbake på grunn av mulig fare for antennelse. Så langt er kun 160 av de 800 viftene Elkjøp har solgt i Norge levert inn. Nå iverksetter elektrokjeden en storstilt annonsekampanje i de største riks- og regionalmediene for å få folk til å reagere.

De brannfarlige viftene ble solgt i perioden mai til oktober 2005.

Kunder som returnerer viften tilbake til nærmeste Elkjøp eller Lefdal-varehus får pengen tilbake for viften. Når man leverer viften er kvittering er en fordel, men ikke et krav, skriver Elkjøp i en pressemelding.

- En årsak til at responsen har vært såpass dårlig er sikkert at folk ikke akkurat har hatt fokus på vifter i vinter, sier administrerende direktør Bengt Bårdsen i Elkjøp.

Han tror viftene kommer frem igjen sammen med sommervarmen.

- Siden det er rapportert om tilfeller hvor gulvviften kan ha forårsaket antennelse, er det svært viktig for oss at folk ikke fortsetter å bruke disse. Våre kunders trygghet har høyeste prioritet, og vi kan ikke ta noen sjanser, sier Bårdsen.

Totalt er det solgt ca 1.400 vifter i Norden. 800 av disse er ute hos kunder i Norge.

Elkjøp kjenner ikke eksakt til hva som forårsaker en mulig antennelse i viften. Tekniske undersøkelser hos Politiet og NEMKO kan ikke bekrefte elektrisk svikt i produktet, men det kan ikke utelukkes at EF20TRS har en elektrisk svikt som kan forårsake kortslutning, og mulig antennelse.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft