RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot eksotiske reiser

Sist oppdatert:
Flere ferieparadis er i dag potensielle terrorfeller. Både Indonesia, Tanzania og Filippinene står på UDs liste over land du bør styre unna. Les UDs reiseråd her.

Planlegger du tur til mer utradisjonelle destinasjoner, kan det være greit å vite hvilke områder Utenriksdepartementet fraråder deg å besøke.

I India - som lenge har vært et attraktivt reisemål for eventyrsøkende backpackere, advarer UD mot delstatene Jammu og Kashmir, men gjør unntak for Ladakh.

Ikke uventet fraråder UD å legge ferien til Irak . Folk som har tenkt seg til Afghanistan , Haiti , Israel og det palestinske området, Jemen og Saudi-Arabia bør ifølge UD nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i disse landene.

Her er UDs ferske reiseråd:

AFGHANISTAN
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Afghanistan. Norske borgere som oppholder seg i landet bør utvise aktsomhet og holde kontakt med ambassaden i Kabul.

ELFENBENSKYSTEN
Situasjonen i Elfenbenskysten er uforutsigbar. Utenriksdepartementet råder norske borgere til å utvise stor aktsomhet ved reiser til og opphold i Elfenbenskysten, og unngå konfliktområder, spesielt på grensen mot Liberia.

HAITI
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg på Haiti.

INDIA
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til delstaten Jammu og Kashmir, med unntak av Ladakh. Nærmere informasjon kan fås fra ambassaden i New Dehli.

IRAK
Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet.

ISRAEL OG DET PALESTINSKE OMRÅDET
Situasjonen i Israel og Det palestinske området er spent og uforutsigbar. Grunnet den usikre situasjon og faren for terrorangrep bør man vurdere nødvendigheten av å oppholde seg i området. Nordmenn i området bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak. Det kan oppstå problemer knyttet til passering av kontrollposter ved inn- og utreise til/fra de palestinske områdene, særlig Gaza. Besøkende som ikke kan utsette sin reise til Israel og Det palestinske område bør holde kontakt med de norske representasjonene i regionen.

JEMEN
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Jemen.

PAKISTAN
Utenriksdepartementet anbefaler at norske borgere som reiser til eller oppholder seg i Pakistan utviser aktsomhet og registrerer seg på ambassaden i Islamabad.

SAUDI-ARABIA
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Saudi-Arabia.

SØRØST-ASIA
Enkelte områder i Sørøst-Asia, blant annet i Indonesia og Filippinene, har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger. Utenriksdepartementet vil derfor råde norske borgere til å være oppmerksomme og utvise stor aktsomhet under opphold i regionen.

ØST-AFRIKA
Enkelte land i Øst-Afrika har de senere år vist seg å være utsatt for terrorhandlinger, også bombeanslag mot turiststeder. Utenriksdepartementet råder norske borgere til å være oppmerksomme og utvise aktsomhet ved reiser i regionen, og spesielt i kystområdene i Kenya og Tanzania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere